با توجه به شرایط فعلی بازار، فروش خودرو در بورس کالا یکی از بهترین روشها برای حذف واسطه و دلالان و همچنین کاهش زیاندهی خودروسازان محسوب میشود.
با توجه به شرایط فعلی بازار، فروش خودرو در بورس کالا یکی از بهترین روشها برای حذف واسطه و دلالان و همچنین کاهش زیاندهی خودروسازان محسوب میشود.
به گزارش خودرونویس، عرضه خودرو در بورس کالا تاریخچه چندانی در ایران ندارد و برای اولین بار در سال 1396 مطرح شده بود. با این وجود، اجرای آن تا سال 1401 به طول انجامید و پس از مدت کوتاهی به دلیل مخالفتها و تعهدات برخی از خودروسازان در نیمه بهمن ماه همان سال، شورای رقابت در اطلاعیهای توقف عرضه خودرو در بورس کالا را اعلام کرد.
با وجود مخالفت با عرضه خودروهای سواری در بورس کالا، محصولات کاری-تجاری طی دو سال گذشته از این طریق به فروش میرسند که مزایای بسیاری هم برای خریدار و هم برای خودروساز ایجاد میکند.
چرا باید فروش خودرو در بورس کالا را جدی گرفت؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بین ماههای اردیبهشت تا بهمن سال 1401، حدود 34 هزار و 816 خودرو در بورس کالا معامله و مبلغ 10 هزار و 410 میلیارد تومان سود از دلالان به خودروسازان و خریداران منتقل شد؛ اما در نیمه بهمن ماه سال 1401 شورای رقابت در اطلاعیهای توقف عرضه خودرو در بورس کالا را اعلام کرد.
با توجه به قیمتگذاری دستوری، بسیاری از خودروها اختلاف قیمت فاحشی از درب کارخانه تا بازار دارند. همین موضوع باعث ایجاد تقاضای کاذب در بازار و افزایش رانت میشود. فروش خودرو در بورس کالا باعث میشود که مصرفکننده واقعی بتواند محصول مورد نظر خود را خریداری کند.
از طرفی دیگر به دلیل اینکه بورس کالا، بازاری شفاف به شمار میرود، رفتار خریدار و فروشنده در آن به روشنی قابل ارزیابی است و امکان تقلب یا کلاهبرداری را به حداقل میرساند. همچنین با توجه به اینکه سود تأخیر در طرحهای بورس کالا از عرضه عمومی بیشتر است، این نوع از خرید خودروساز را ملزم به تحویل به موقع محصول میکند.
علاوهبر این، قیمت کشف شده برای عرضه در بورس کالا، بین قیمت کارخانه و بازار قرار میگیرد که ضمن افزایش سودآوری برای خودروساز، خریدار نیز به نسبت بازار سود میکند و امکان خرید واسطهها را به حداقل میرساند.
دیدگاه شما چیست؟