اخبار خودرو ایران

آغاز فروش خودرو در بورس کالا چشم انتظار چراغ سبز اتابک

شنبه - ۱۲ آبان ۱۴۰۳
خواندن 3 دقیقه
فروش خودرو در بورس کالا

فروش خودرو در بورس کالا، موضوع داغ این روزهای صنعت خودروسازی بوده که در حال حاضر چشم انتظار چراغ سبز از سوی وزارت صمت است.

فروش خودرو در بورس کالا، موضوع داغ این روزهای صنعت خودروسازی بوده که در حال حاضر چشم انتظار چراغ سبز از سوی وزارت صمت است.

به گزارش خودرونویس، با توجه به مطرح شدن دوباره عرضه خودروهای سواری در بورس کالا، حال به نظر می‌رسد که تنها مانع باقی‌مانده بر سر راه این موضوع، جلب رضایت وزارت صمت و به خصوص، شورای رقابت است.

دو روز پیش، عبدالناصر عمتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم در رابطه با عرضه خودرو در بورس کالا گفت: بحث عرضه خودرو در بورس کالا، نیاز به هماهنگی بین سه نهاد از جمله سازمان بورس، وزارت صمت و شورای رقابت دارد. اگر این موضوع نهایی شود و این سه نهاد به توافق برسند، ما به عنوان وزارت اقتصاد موافق این اتفاق هستیم. همچنین باید زمینه و امکانات آن برای وزارت صمت فراهم شود. اگر وزارت صمت اعلام آمادگی کند از نظر ما و سازمان بورس مانعی برای این کار وجود ندارد.

از سوی دیگر حجت‌اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در مصاحبه جدید خود، ضمن موافقت با عرضه خودرو در بورس کالا، خاطرنشان کرد: فروش دوباره خودرو در بازار سرمایه و بورس کالا در دست پیگیری بوده و تلاش می‌کنیم خودرو در بورس کالا عرضه شود. اگر وزارت صمت بستر لازم برای انجام این کار را فراهم کند، بورس کالا از آمادگی لازم برای عرضه دوباره خودرو برخوردار است.

صیدی در رابطه با سخنان اخیر وزیر اقتصاد ادامه داد: تلاش می‌کنیم شورای رقابت را هم برای عرضه خودرو در بورس کالا قانع ‌کنیم. اگر شورای رقابت مخالف باشد با آنها وارد مذاکره می‌شویم تا قانع شوند.

افزایش فشارها روی شورای رقابت جهت آغاز فروش خودرو در بورس کالا

آنطور که به نظر می‌رسد، روز به روز فشارها روی شورای رقابت و وزارت صمت برای موافقت با آغاز دوباره فروش خودرو در بورس کالا درحال افزایش است.

باید درنظر داشت، هرچند پس از آغاز فعالیت شورای رقابت در صنعت خودروسازی، قیمت کارخانه خودروهای داخلی و مونتاژی، کنترل شد تا توان خرید مردم افزایش یابد، اما از سوی دیگر زیان سنگینی را بر خودروسازان داخلی، خصوصاً خودروسازان دولتی وارد کرد. همین زیان باعث شد تا عرضه خودروسازان محدود و تقاضای کاذب در بازار جهت کسب سود و دلالی افزایش یابد و در نهایت خریدار واقعی، قادر به خرید خودروی موردنظر خود نباشد.

وضعیت آرام فعلی بازار خودرو نیز در اثر افزایش واردات خودرو بوده که هیچ تأثیر مثبتی روی سودسازی خودروسازان داخلی ندارد. در هفته‌های اخیر مشاهده شد که با وجود افزایش نرخ دلار آزاد، قیمت خودرو به دلیل نبود تقاضا در بازار، تغییر چندانی نداشت. بنابراین به احتمال قوی، ثبات قیمت خودرو در بازار، یک اثر روانی بوده و نمی‌توان اثر تورم و افزایش نرخ ارز را روی قیمت تمام شده خودروسازان داخلی، نادیده گرفت. در نتیجه جهت جلوگیری از ورشکستگی آنها، باید هرچه سریع‌تر تمهیداتی اندیشیده شود.

آغاز دوباره فروش خودرو در بورس کالا در وضعیت فعلی صنعت خودروی ایران، می‌تواند راه‌حلی کم‌هزینه جهت کاهش زیان خودروسازان و همچنین ساماندهی صنعت خودرو باشد که چشم انتظار چراغ‌سبز از سوی وزارت صمت و خصوصاً شورای رقابت است.

اولین نفر امتیاز دهید

دیدگاه شما چیست؟