به گزارش خودرونویس، سخنگوی انجمن سازندگان قطعات خودرو با بیان اینکه اسقاط خودروهای فرسوده به فراموشی سپرده شده است، گفت: مصرف سوخت و هزینههای این خودروها بالاست و اگر جلوی رشد این خودروها گرفته نشود، تعدادشان در ۱۴۰۴ به بیش از ۸میلیون دستگاه و زیان سالانه آنها به بیش از ۵۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
فرهاد بهنیا با اشاره به اهمیت موضوع
اسقاط خودروهای فرسوده، یادآور شد: مصرف متوسط ۶۵/ ۶ لیتری بنزین بیش از حد نرمال در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش توسط این خودروها که تعدادشان از سه میلیون دستگاه هم پیشی گرفته، موضوعی نیست که بتوان بهراحتی از آن چشمپوشی کرد و سالانه هزینههای زیادی روی دست دولت میگذارد.
این مقام صنفی خاطرنشانکرد: مطابق آمارها سالانه ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بابت خودروهای فرسوده توسط دولت و در حقیقت از جیب مردم هزینه میشود و اگر جلوی روند رو به رشد این خودروها گرفته نشود، تعدادشان در سال ۱۴۰۴ به بیش از هشت میلیون دستگاه خواهد رسید و زیان سالانه بیش از ۵۵۰ هزار میلیارد تومانی به بار خواهد آورد.
آمارهای مرکز اسقاط خودرو
وی با اشاره به برخی آمارهای مرکز اسقاط خودرو و همچنین اداره محیط زیست شهرداریها در این زمینه، گفت: سالانه ۸۰ هزار میلیارد تومان صرف هزینههای جانبی تلفات جادهای در اثر آلودگی، ۵۳ هزار میلیارد تومان هزینه سوخت مازاد و ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه ناشی از اتلاف ترافیکی (فقط در کلانشهر تهران) میشود که باید ۲۵ شهر دیگر که از معضل ترافیکی و آلودگی هوا رنج میبرند و همچنین هزینههای ساخت جاده و پارکینگ برای این خودروها را نیز اضافه کرد.
بهنیا بیان کرد: اکنون در حالی بحث اصلی، موضوع قیمتگذاری خودرو شده که موضوع فرسودگی خودروها، آلودگی هوا و سایر مخاطرات ناشی از آن به بوته فراموشی سپرده شده است. وی ادامهداد: بهطور قطع آزادسازی قیمت خودروها، اجازه دادن واردات (هر چند به صورت محدود) و فعالسازی واردات هر دستگاه خودرو در ازای اسقاط هشت تا ۱۰ دستگاه خودروی فرسوده (که هزینههای جایگزینی خودروهای اسقاطی نیز با خود واردکنندگان است) میتواند راهکارهایی در این زمینه باشد، اما در طرح جدید خودرویی مجلس دیده نشده است.
دیدگاه شما چیست؟