اخبار خودرو جهان

عقب نشینی تویوتا از اهداف خودروهای الکتریکی/ نگرانی بزرگ ترین خودروساز جهان

یکشنبه - ۱۵ مهر ۱۴۰۳
خواندن 3 دقیقه

عقب نشینی تویوتا از اهداف خودروهای الکتریکی، نکته ای است که اخیراً به گوش می رسد. گویا بزرگ ترین خودروساز جهان هم از خودروهای برقی نا امید شده است.

عقب نشینی تویوتا از اهداف خودروهای الکتریکی، نکته ای است که اخیراً به گوش می رسد. گویا بزرگ ترین خودروساز جهان هم از خودروهای برقی نا امید شده است.

به گزارش خودرونویس، بزرگترین خودروساز جهان یعنی تویوتا به ‌طور قابل توجهی برنامه‌های تولید خودروهای الکتریکی خود را کاهش داده است. عقب نشینی تویوتا از اهداف خودروهای الکتریکی نمونه دیگری از بازنگری خودروسازان در برنامه‌های محصولات الکتریکی خود به دلیل نگرانی‌ها در مورد کاهش تقاضای جهانی برای این نوع خودروها است.

تویوتا اهداف تولید خودروهای الکتریکی خود برای سال ۲۰۲۶ را به میزان یک ‌سوم کاهش داده و تخمین زده است که در سال ۲۰۲۶، یک میلیون خودروی الکتریکی تولید خواهد کرد و این در حالی است که پیش‌بینی قبلی، رقم ۱.۵ میلیون دستگاه را نشان می‌داد.

این تصمیم تنها چند روز پس از خبر ولوو اعلام شد. ولوو نیز برنامه‌های خود برای تبدیل شدن به یک خودروساز تمام الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ را کنار گذاشته است. در سال‌های اخیر، برندهای مختلف به دلیل فروش کم‌تر از حد انتظار خودروهای الکتریکی، اهداف خود را کاهش داده‌اند و عقب نشینی تویوتا از اهداف خودروهای الکتریکی نیز آخرین رویداد در این زمینه است که می‌تواند منجر به نگرانی سایر برندها نیز شود.

 

به گزارش Nikkei Asia تویوتا ادعا می‌‌کند که هیچ تغییری در برنامه‌های خود ایجاد نکرده است. این در حالی است که کوجی ساتو، رییس این شرکت سال گذشته اعلام کرده بود که تویوتا تا سال ۲۰۲۶، حداقل ۱.۵ میلیون واحد خودروهای الکتریکی تولید خواهد کرد و تا سال ۲۰۳۰ نیز این تعداد را به ۳.۵ میلیون واحد در سال افزایش خواهد داد.

این خودروساز اعلام کرده است که ارقام مطرح شده، اهداف تولید نیستند، بلکه به عنوان «نقاط مرجع برای سهام‌داران» در نظر گرفته شده بودند. با این حال، گزارش شده است که تویوتا پیش از این، تامین کنندگان قطعات خود را درباره تغییر در پیش‌بینی‌های تولید خودروهای الکتریکی مطلع کرده است.

سخنگوی تویوتا در بریتانیا گفت:« هیچ تغییری در این واقعیت وجود ندارد که ما در حال پیشروی برای تولید خودروهای الکتریکی (BEV) و دیگر قطعات خودروهای الکتریکی از جمله تامین باتری‌ها بر اساس ۱.۵ میلیون دستگاه در سال ۲۰۲۶ و ۳.۵ میلیون دستگاه در سال ۲۰۳۰ هستیم. با این حال، تعداد خودروهایی که اعلام کرده‌ایم یک هدف نیست، بلکه یک استاندارد برای سهام‌داران ما است و به عنوان یک راهنما برای ساخت یک سیستم بهتر جهت پاسخگویی به تقاضای آینده برای خودروهای تمام الکتریکی تعیین شده است.»

این سخنگو درباره ابعاد دیگر این فرآیند نیز توضیح داد:« ما به توسعه زنجیره تامین خود از جمله باتری‌ها، گسترش ساختار فروش، بهبود زیرساخت‌ها مانند ایستگاه‌های شارژ و توسعه نرم‌افزارها برای آمادگی در تولید و فروش خودروهای الکتریکی ادامه خواهیم داد. ما معتقدیم که مهم است نیازهای مشتریان خود را در اولویت قرار دهیم و گزینه‌هایی را که آنها به دنبال آن هستند، به‌ موقع معرفی کنیم. بر اساس مفهوم چند شاخه برنامه توسعه‌ای که داریم، ما به توسعه گزینه‌های مختلف، از جمله خودروهای تمام‌الکتریکی (BEV)، خودروهای پلاگین هیبریدی (PHEV) و خودروهای هیبریدی (HEV)  ادامه خواهیم داد و با دقت، تقاضای واقعی را ارزیابی کرده و به طور انعطاف‌پذیر پاسخ خواهیم داد.»

دلیل عقب نشینی تویوتا از اهداف خودروهای الکتریکی

خودروسازان نه تنها به دلیل کاهش تقاضای خودروهای الکتریکی در ماه‌های اخیر بلکه به دلیل رشد انفجاری تسلا و گزینه‌های ارزان‌تر چینی، اهداف خود را کاهش داده‌اند. تویوتا، مانند برخی از رقبای ژاپنی خود، تمایلی نداشته است که تمامی تمرکز خود را بر روی خودروهای الکتریکی بگذارد و همچنان بر خودروهای هیبریدی تمرکز کرده است.

این تصمیم هوشمندانه بوده چرا که فروش خودروهای هیبریدی معمولی و پلاگین در نتیجه تردید مصرف‌کنندگان نسبت به خودروهای الکتریکی از بابت نگرانی‌های مربوط به فاصله پیمایش، قیمت‌های بالا و نبود زیرساخت‌های شارژ، افزایش یافته است. پس عقب نشینی تویوتا از اهداف خودروهای الکتریکی می تواند تا حدودی هم نتیجه افزایش ناگهانی محبوبیت و فروش خودروهای هیبریدی و سایر خودروهای الکتریکی باشد.

این خودروساز ژاپنی که در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۰ میلیون خودرو با انواع مختلف سوختی به فروش رسانده است، در سال گذشته تنها حدود ۱۰۴ هزار دستگاه خودروی الکتریکی فروخته که تنها یک درصد از کل ثبت‌نام‌های جهانی آن را تشکیل می‌دهد. فروش خودروهای الکتریکی تویوتا اصلا قابل مقایسه با تسلا نیست، زیرا این خودروساز آمریکایی موفق به فروش ۱.۸ میلیون دستگاه در همین بازه زمانی (۱۲ ماه) شده است.

البته بخشی از این آمار می‌تواند به دلیل نبود و معرفی نکردن مدل‌های الکتریکی جدید از سوی تویوتا باشد. در اروپا، تویوتا تنها یک خودروی الکتریکی برای ارائه دارد و آن هم تویوتا bZ4X است.

در حالی که خروجی خودروهای الکتریکی تویوتا در سال گذشته چهار برابر بیشتر از سال ۲۰۲۲ بوده است. اگر این خودروساز بخواهد به هدف کاهش یافته خود یعنی تولید یک میلیون دستگاه تا سال ۲۰۲۶ برسد، باید به طرز چشمگیری مدل‌های جدید الکتریکی معرفی کند و تولید آن‌ها را افزایش دهد.

آکیو تویودا، رییس هیئت‌مدیره تویوتا در ماه ژانویه اعلام کرد که خودروهای تمام‌الکتریکی هرگز بر بازار خودرو تسلط نخواهند یافت و حداکثر یک‌ سوم از فروش جهانی را تشکیل خواهند داد.

تویودا گفت وقتی یک میلیارد نفر در سراسر جهان بدون دسترسی به برق زندگی می ‌کنند، تغییر به سمت خودروهای الکتریکی راه‌حل نهایی نیست. او گفت:«ما همچنان خودروهایی به این مناطق عرضه می‌کنیم، بنابراین یک گزینه تمام‌الکتریکی و باتری‌دار نمی‌‌تواند برای همه افراد حمل و نقل فراهم کند. مهم نیست چقدر خودروهای الکتریکی پیشرفت کنند چون فکر می‌‌کنم آنها همچنان فقط ۳۰ درصد سهم بازار خواهند داشت.»

وضعیت دیگر خودروسازان جهان در تولید خودروهای الکتریکی

در ماه می، تویوتا اعلام کرد که با مزدا و سوبارو برای عرضه موتورهای بنزینی کوچک‌تر به همراه فناوری هیبریدی و استفاده از سوخت‌های سبز برای کاهش آلایندگی خودروها همکاری می‌‌کند؛ چرا که برندهای خودروسازی ژاپنی هنوز تمایلی به رفتن به سمت خودروهای تمام‌الکتریکی ندارند. تویوتا این توسعه را «تولد دوباره یک موتور» توصیف کرد.

جنرال موتورز در ماه ژوئن اعلام کرد که پیش‌بینی تولید خودروهای الکتریکی خود برای سال ۲۰۲۴ را کاهش داده است و در ماه ژوئن نیز از تایید مجدد پیش‌بینی تولید یک میلیون خودروهای الکتریکی در آمریکای شمالی تا پایان سال ۲۰۲۵ خودداری کرد.

یکی از اهداف بنتلی نیز داشتن یک خط تولید تمام‌الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ بود اما آدرین هالمارک، مدیر قبلی بنتلی در ماه مارچ اعلام کرد که با وجود برقرار ماندن این هدف، فروش خودروهای هیبریدی این برند تا آن تاریخ و حتی بعد از سال ۲۰۳۰ نیز ادامه خواهد یافت. دیگر خودروساز لوکس بریتانیا یعنی آستون مارتین نیز در فوریه اعلام کرد که به دلیل نبود تقاضای کافی از سوی مشتریان، عرضه اولین خودروی الکتریکی خود را به تاخیر انداخته است.

با توجه به اهمیت و تسلط این برند بر بازارهای جهانی،‌ ممکن است عقب نشینی تویوتا از اهداف خودروهای الکتریکی شروع زنجیره‌ای جدید از کاهش یا تغییر محسوس اهداف و برنامه‌ریزی‌های خودروسازان برای خودروهای الکتریکی باشد.

 

5 از 1 رای

دیدگاه شما چیست؟