اخبار خودرو ایران
عبور ایران خودرو از پلتفرم های قدیمی خودروسازان فرانسوی

طراحی پلتفرم P200 خودرو TF21 با تکیه بر توان داخلی و بدون کپی برداری

چهارشنبه - ۴ آبان ۱۴۰۱
خواندن 4 دقیقه
رونمایی-و-معرفی-خودرو-ماشین-TF21-ایران-خودرو-24

خودروسازان نوپای جهان برای اینکه از مونتاژکار به خودروساز تبدیل شوند، بی شک نیاز به تقلید از خودروسازان صاحب سبک و مطرح دنیا در زمینه طراحی خودرو و توسعه محصول دارند. این موضوع را بارها در خودروسازان چینی شاهد بودیم و بسیاری از کمپانی های چینی نه تنها از یک خودروساز مطرح الگوبرداری کردند، بلکه کاملا یک محصول محبوب آن را کپی کردند و خود را خودروساز نامیدند. هرچند تقلب خودروسازان چینی از خودروسازان مطرح دنیا امروزه دیگر نقطه ضعفی برای یک خودروساز نوپا و تازه کار به شمار نمی رود، اما ایران خودرو در طراحی محصولات جدید از جمله همین هاچبک تازه رونمایی شده TF21 رویکرد متفاوتی داشته است.

به گزارش خودرونویس، سالهاست که خودروسازان چینی به کپی کاری شهرت یافته اند و بسیاری از محصولات چینی ها که حتی در ایران هم عرضه شده، یک کپی رده پایین از یک خودروی معروف در بازار جهانیست. چینی ها آنقدر به کپی برداری از خودروسازان مطرح دنیا و محصولات خوشنام آنها ادامه دادند که امروزه بسیاری از خودروسازان چینی صاحب سبک طراحی و زبان طراخی بخصوص خود شده اند. چینی ها در حالی رویکرد کپی برداری و تقلید خود از خودروسازان مطرح جهانی را ادامه می دادند که هم در داخل چین و هم در بازارهای جهانی تصویر خوبی از آنها در ذهن مخاطبان و مشتریان وجود نداشت. اما با هر سختی که بود چینی ها از این مرحله عبور کردند و به لطف تقلید به دانش طراحی خودرو دست یافتند. گروه صنعتی ایران خودرو به عنوان بزرگترین خودروساز خاورمیانه و ایران سابقه زیادی در تولید خودرو دارد. ایران خودرو شاید کار خود را به عنوان یک مونتاژکار شروع کرده باشد، اما رفته رفته از مونتاژکار به خودروساز تبدیل شده است.

رونمایی-و-معرفی-خودرو-ماشین-TF21-ایران-خودرو-24

هرچند روند تبدیل ایران خودرو از مونتاژکار به خودروساز به سرعت خودروسازان چینی اتفاق نیوفتاد، اما حداقل ایران خودرو هیچگاه از روی دست خودروسازان مطرح دنیا برای توسعه محصول تقلب نکرد. وجه مشترک ایران خودرو با خودروسازان چینی تا به امروز این بوده که هیچ یک صاحب پلتفرم نبودند و چینی ها با کپی برداری به پلتفرمی برای توسعه و طراحی یک خودرو دست یافته بودند و ایران خودرو هم تا به امروز عمده محصولات خود را بر مبنای پلتفرم های پژو و خودروسازان فرانسوی توسعه داده بود. البته نباید کانسپت های جذاب و نمایشی طراحی شده توسط ایران خودرو را در سالهای گذشته فراموش کنیم که همه آنها نشان از توان بالای ایران خودرو در طراحی و توسعه محصول داشت. اما هیچگاه این خودروهای نمایشی به مرحله تولید نرسیدند و تنها در حد همان ایده هایی جذاب باقی ماندند. اما ایران خودرو سرانجام به این نتیجه رسید که برای تبدیل شدن به یک خودروساز واقعی و عبور از مرحله مونتاژکاری باید صاحب پلتفرم شود. ایران خودرو طی این 9 ماه گذشته عملکرد طوفانی داشته و سعی کرده که با خودروهای قدیمی و بی کیفیت خود خداحافظی کند و محصولات جدید و مدرنتری را تولید کند که قادر به پاس کردن استانداردهای 85 گانه باشند. اما مهمترین اتفاق رخ داده طی این ماه های اخیر رونمایی دو محصول جدید توسط ایران خودرو بوده که یکی کراس اوور ری را Rira و دیگری خودروی TF21 بوده که مانند یک پل گذشته ایران خودرو را به آینده متصل کرده اند و نقطه عطفی در تاریخ فعالیت های این خودروساز وطنی محسوب می شوند.

رونمایی-و-معرفی-خودرو-ماشین-TF21-ایران-خودرو-24

همانطور که اشاره کردیم، تا به امروز تمامی محصولات ایران خودرو روی پلتفرم های خودروسازان فرانسوی به ویژه پژو توسعه یافته بود و ایران خودرو چندان توان دست بردن در طراحی اجزای پلتفرم و خودرو و تغییر در محصول را نداشت. در چنین شرایطی عملا موضوع داخلی سازی قطعات خودرویی که پلتفرم آن خارجیست کار دشواری بوده که هرچند ایران خودرو و زنجیره تامین در این سالهای تحریم اقدامات قابل ستایشی در این خصوص هم انجام دادند. همچنین خودرویی که مالکیت پلتفرم آن برای ایران خودرو نیست، امکان صادرات به بازارهای جهانی را ندارد و همین موضوع باعث شده بود ایران خودرو نتواند صادرات زیادی به بازارهای دنیا داشته باشد. سرانجام زمان آن رسید که وابستگی ایران خودرو در بحث پلتفرم به خودروسازان فرانسوی و پژو خاتمه یابد و شاید بتواند حاصل این تغییر رویکرد و چرخش ایران خودرو را طراحی خودرو TF21 و ری را دانست. درحالی که خودروسازان چینی به منظور خودروساز شدن از روی دست برندهای مطرح دنیا تقلب کردند، اما ایران خودرو با تکیه بر توان مهندسان خود توانست پلتفرم P200 برای خودروی TF21 را طراحی کند. پلتفرم P200 خودروی TF21 بدون کپی برداری و تقلید از خودروسازان مطرح دنیا در مرکز تحقیقات ایران خودرو و تماما با تکیه بر توان داخلی طراحی شده است. این نشان دهنده رشد و بلوغ ایران خودرو در زمینه طراحی پلتفرم است.

رونمایی-و-معرفی-خودرو-ماشین-TF21-ایران-خودرو-24

البته ایران خودرو برای طراحی خودرو Tf21 روی پلتفرم P200 از چند خودروی هم کلاس مطرح الهام گرفته و سعی کرده ترند روز طراحی خودرو در دنیا را در TF21 پیاده سازی کند. اما این اقدام ایران خودرو به هیچ وجه به منزله تقلید و کپی برداری نبوده و صرفا این خودروساز سعی کرده در طراحی محصول TF21 با الهام گرفتن از محصولات هم کلاس مطرح در بازار جهانی، ترندهای روز را رعایت کند. لازم به ذکر است که شباهت TF21 با محصولات هم رده مانند مینی کوپر و کانتریمن که ایران خودرو از آنها الگوبرداری کرده به حدی کم بوده که نمی توان آن را تقلید دانست.

4.7 از 3 رای

دیدگاه شما چیست؟