شاهین پلاس و تارا اتوماتیک V4 دو سدان رقیب و بالارده ایرانی محسوب میشوند که در یک محدوده قیمتی نیز به فروش میرسند. اما خرید کدام یک صرفه بیشتری دارد؟
شاهین پلاس و تارا اتوماتیک V4 دو سدان رقیب و بالارده ایرانی محسوب میشوند که در یک محدوده قیمتی نیز به فروش میرسند. اما خرید کدام یک صرفه بیشتری دارد؟
به گزارش خودرونویس، شاهین پلاس یکی از جدیدترین محصولات شرکت سایپا است که به نوعی، نمونه بهبود یافته خودروی شاهین به شمار میرود. تولید انبوه این سدان نارنجی پوشان جاده مخصوص طی ماههای اخیر آغاز شده و در حال ورود به بازار است. در مقابل تارا اتوماتیک V4 قرار میگیرد که تیپهای اولیه آن در سالهای گذشته وارد بازار شده و لوکسترین سدان تولیدی ایران خودرو محسوب میشود.
بنابراین دو محصول بالارده تولیدی از دو شرکت رقیب، روبهروی هم قرار میگیرند و در نتیجه به این سوال پاسخ داده میشود که خرید شاهین پلاس صرفه بیشتری دارد یا تارا اتوماتیک V4؟
مشخصات فنی
بزرگترین ایراد خودرو شاهین، پیشرانه قدیمی و از رده خارج آن بود که شرکت سایپا به ناچار به دلیل تحریمهای بینالمللی، مجبور به ارتقاء پیشرانه M14 یا همان پیشرانه تیبا و کوییک شد و با همان موتور وارد بازار کرد. در ابتدای کار، قراردادی با شرکت برلیانس بسته شده بود که قصد داشتند از پیشرانههای میتسوبیشی روی شاهین استفاده کنند، اما این قرارداد به مرحله اجرا نرسید.
در نتیجه سایپا به فکر جایگزینی پیشرانه با نوع جدیدتر افتاد تا از پلتفرم جدید خود، بهترین استفاده را داشته باشد. مهمترین تغییر شاهین پلاس با نسخه قبلی، پیشرانه آن بوده که با نمونه ME16 جایگزین شده است. این موتور در اصل همان TU5P ایران خودرو با این تفاوت است که در کارخانه مگاموتور شاهین به تولید میرسد.
موتور شاهین پلاس یک پیشرانه 1.6 لیتری چهار سیلندر با تنفس طبیعی است که میتواند حداکثر 111 اسب بخار قدرت و 150 نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت با گیربکس 6 سرعته AT به چرخهای جلو منتقل میشود.
از سوی دیگر، تارا اتوماتیک V4 نیز دقیقاً از همین پیشرانه TU5P بهره میبرد. با این تفاوت که ایران خودرو حداکثر قدرت و گشتاور تولیدی را به ترتیب 113 اسب بخار و 144 نیوتنمتر عنوان میکند. همچنین گیربکس تارا در این تیپ نیز از نوع 6 سرعته AT است. البته چند اسب بخار یا گشتاور بالاتری که شرکتها روی کاغذ اعلام میکنند، چندان مهم نبوده و اصطلاحاً قدرت سر چرخها مهم است که غالباً پایینتر از ارقام اعلامی قرار میگیرد.
بنابراین شاهین پلاس و تارا اتوماتیک V4 در بخش قوای فنی، تقریباً هیچ تفاوتی با یک دیگر ندارند و نمیتواند یکی از آنها را از این لحاظ نسبت به دیگری ترجیح داد.
البته مصرف سوخت ترکیبی شاهین پلاس، 7.2 لیتر و مصرف ترکیبی تارا اتوماتیک V4، حدود 7.3 لیتر در هر 100 کیلومتر عنوان شده و این در حالی است که وزن خالص آنها به ترتیب به 1330 کیلوگرم و 1268 کیلوگرم میرسد. یعنی تارا اتوماتیک با وجود وزن پایینتر، مصرف بالاتری دارد. در نتیجه اگر بخواهیم به صورت سختگیرانه این دو خودرو را بررسی کنیم، شاهین پلاس نمره بالاتری میگیرد.
طراحی ظاهری شاهین پلاس و تارا اتوماتیک V4
به صورت کلی، مقایسه طراحی ظاهری دو خودرو تا حد زیادی سلیقهای است. اما به صورت کلی هر دو خودرو شاهین پلاس و تارا اتوماتیک V4 نسبت به دیگر خودروهای داخلی از پلتفرم و المانهای جدیدتری استفاده میکنند.
یکی از تفاوتهای ظاهری این دو خودرو در رینگهای آنها خلاصه میشود. تارا V4 از رینگهای 16 اینچی استفاده میکند که رخ بهتری روی خودرو دارد، اما رینگ شاهین پلاس از نوع 15 اینچی آلیاژی است.
همچنین از لحاظ ابعد نیز شاهین پلاس طول کوچکتری نسبت به تارا دارد، اما در بحث عرض و ارتفاع، برگ برنده با تارا است. شاهین پلاس دارای ۴۴۴۶ میلیمتر طول، ۱۷۷۱ میلیمتر عرض و 1490 میلیمتر ارتفاع است. در مقابل تارا اتوماتیک V4 طول 4519 میلیمتر، عرض 1748 میلیمتر و ارتفاع 1466 میلیمتری دارد.
طراحی داخلی
در داخل کابین، نکتهای که بیشتر از همه حائر اهمیت است، بحث کیفیت متریال استفاده شده در هر خودرو است. در واقع هر دو خودروی شاهین پلاس و تارا اتوماتیک V4 در جای جای کابین از متریال بیکیفیت و پلاستیک خشک استفاده کردهاند.
کیفیت پایین اجزا در حدی است که برخی از خریداران گزارش میکنند، زمانی که این خودروها چند ساعت زیر نور مستقیم آفتاب قرار میگیرند، داخل کابین آنها بوی پلاستیک بازیافتی میدهد؛ اما به نظر میرسد کیفیت متریال استفاده شده در تارا اتوماتیک V4 تا حدودی بهتر باشد. در نهایت سایپا در نسخه شاهین پلاس از نمایشگر 10 اینچی استفاده کرده که کیفیت به مراتب بهتری نسبت به نمایشگر 7 اینچی تارا اتوماتیک V4 دارد.
آپشنها و امکانات رفاهی
در بحث آپشنها و امکانات رفاهی نیز هر دو خودرو شاهین پلاس و تارا اتوماتیک V4 تا حدود زیادی در یک محدوده قرار میگیرند. برای مثال کروز کنترل، کنترل پایداری، کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی، سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد تایرها، اتولایت، فرمان برقی، دوربین عقب، تنظیم برقی صندلیهای جلو، گرمکن صندلی جلو، سانروف، و ورود و استارت بدون کلید از جمله امکاناتی هستند که روی هر دو خودروی مذکور نصب شدهاند.
البته تارا اتوماتیک در نسخه V4 علاوهبر کیسههوای جلو، مجهز به کیسههوای جانبی جلو نیز هست که در رده بالاتری نسبت به شاهین پلاس دو ایربگ قرار میگیرد.
شاهین پلاس بخریم یا تارا اتوماتیک V4؟
در نهایت باید به این سوال پاسخ داد که بین دو خودرو شاهین پلاس و تارا اتوماتیک V4، خرید کدام یک صرفه بیشتری دارد؟
هر دو سدان ایرانی قوای فنی و تواناییهای حرکتی یکسانی را ارائه میدهند و این در حالی است که مصرف سوخت شاهین پلاس در حد بسیار ناچیزی کمتر است. در بحث متریال داخلی اما تارا اتوماتیک وضعیت بهتری نسبت به رقیب خود دارد. در نهایت با خرید تارا به امکاناتی مانند متریال بهتر، رینگهای بزرگتر و کیسههوای بیشتر خواهید رسید، اما شاهین پلاس نمایشگر 10 اینچی دارد و به نظر میرسد در تصادفات جادهای، عملکرد درخشانتری نسبت به رقیب خود دارد.
بنابراین اگر به دنبال متریال بهتر و کیسه هوای جانی باشید، تارا اتوماتیک V4 میتواند گزینه مقرون بهصرفهتری برای شما باشد، اما در مقابل خودروی شاهین پلاس به دلیل ساختار بدنهای که دارد و همچنین فولاد به کار رفته در آن، ایمنی بیشتری نسبت به اکثر خودروهای تولیدی حال حاضر بازار ارائه میدهد.
دیدگاه شما چیست؟