سوزوکی سیاز یکی از ارزانترین خودروهای وارداتی غیرچینی و هوندا سیتی از محصولات با کیفیت وارداتی است. اما با توجه به محدوده قیمتی هر دو خودرو، خرید کدام سدان ژاپنی بهصرفهتر خواهد بود؟
سوزوکی سیاز یکی از ارزانترین خودروهای وارداتی غیرچینی و هوندا سیتی از محصولات با کیفیت وارداتی است. اما با توجه به محدوده قیمتی هر دو خودرو، خرید کدام سدان ژاپنی بهصرفهتر خواهد بود؟
به گزارش خودرونویس، شرکت راساموتور خاورمیانه که به عنوان واردکننده محصولات سوزوکی در ایران شناخته میشود، سوزوکی سیاز را به عنوان اقتصادیترین محصول وارداتی غیرچینی در بازار عرضه میکند. در مقابل هوندا سیتی نیز سدان وارداتی شرکت آذریورد سال به حساب میآید که در دسته خودروهای باکیفیت وارداتی طبقهبندی میشود.
هر دو خودرو در کلاس بدنهای سدان قرار میگیرند که اصالت ژاپنی دارند، اما هوندا سیتی در رده بالاتر قیمتی قرار میگیرد که در ادامه میخوانید، ارزش خرید کدام خودرو نسبت به قیمت پرداختی بالاتر است.
مقایسه مشخصات فنی هوندا سیتی و سوزوکی سیاز
سوزوکی سیاز به یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی مجهز شده که میتواند حداکثر قدرتی معادل 103 اسببخار و گشتاور 138 نیوتنمتر را تولید کند. این قدرت تولیدی از طریق گیربکس چهار سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود. به گفته شرکت سازنده، مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز حدود 6 لیتر در هر 100 کیلومتر عنوان شده است.
در مقابل هوندا سیتی به یک پیشرانه چهار سیلندر 1.5 لیتری با تکنولوژی GDI مجهز شده که حداکثر قدرتی معادل 121 اسببخار و گشتاور 145 نیوتنمتر را تولید میکند. این موتور با کمک گیربکس CVT قدرت تولیدی را به چرخهای جلو منتقل میکند. مصرف سوخت سدان وارداتی آذریوردسال نیز به حدود 6.2 لیتر در هر 100 کیلومتر میرسد.
بنابراین در بخش قوای فنی، اگرچه هوندا سیتی از گیربکس CVT استفاده میکند که معمولاً شتاب و مصرف سوخت را کاهش میدهد، اما با توجه به اینکه حداکثر قدرت تولیدی آن بیشتر از رقیب خود است، پیشبینی میشود که شتاب و توانایی حرکتی بالاتری نیز نسبت به سوزوکی سیاز داشته باشد.
به صورت کلی هر دو سدان ژاپنی از پیشرانه به نسبت ضعیفی بهره میبرند و نمیتوان انتظار شتاب بالا از آنها داشت. مصرف سوخت هر دو به صورت تقریبی در یک محدوده قرار دارد، اما با توجه به اینکه پیشرانه خودروی سیتی از تکنولوژی پاشش مستقیم سوخت بهره میبرد، نسبت به کیفیت سوخت حساسیت بالاتری خواهد داشت.
طراحی ظاهری
اگرچه مقایسه طراحی ظاهری برای دو خودرو کاملاً سلیقهای بوده و معیار درستی نیست، اما دو سدان ژاپنی در بخش بیرونی به المانهایی مجهز شدهاند که مقایسه ظاهری را کمی راحتتر میکند.
در نمای جلویی هوندا سیتی خطوط اسپرت طرح شده که به همراه جلوپنجره کوچک و چراغهای LED ظاهر بهروزتری به این قسمت از سامورایی ژاپنی بخشیده است. اما در مقابل، سوزوکی سیاز از طراحی سادهتری در قسمت جلو استفاده میکند که به نظر، چندان هم جذاب نیست.
بخش جانبی هر دو خودرو به صورت ساده طراحی شده و از رینگهای 16 اینچی استفاده میکنند.
هرچند طراحی ظاهری هوندا سیتی در قسمت جلو و بغل، چندان جالب و انقلابی به نظر نمیرسد، اما در بخش عقب خودرو طراحی چراغها زیباست و با شکل کلی بدنه، همخوانی بسیاری دارد. سوزوکی سیاز اما نسبت به طراحی ساده بخش جلو و جانبی، طراحی به نسبت شلوغتری در بخش پشتی دارد که به نظر چندان هماهنگ نیست.
طراحی داخلی هوندا سیتی بهتری است یا سوزوکی سیاز؟
با ورود به کابین هوندا سیتی، احتمالاً برخی نکات همچون صندلیهای پارچهای و صفحه پشتآمپر (کلاستر) آنالوگ خودرو، باب میل بسیاری افراد نباشد؛ اما داشبورد و طراحی کلی کابین کاملاً حس یک خودروی با کیفیت ژاپنی را به شما القا میکند. نمایشگر مرکزی از اندازه هشت اینچی بهره میبرد که دارای اپل کارپلی و اندروید اتو است.
از سوی دیگر در داخل کابین سوزوکی سیاز راسا موتور نیز شرایط مشابهی وجود دارد. پشت آمپر خودرو به صورت آنالوگ طراحی شده، اما نمایشگر مرکزی برخلاف رقیب خود از اندازه هفت اینچی بهره میبرد که کوچکتر است. همچنین شاید بتوان گفت که طراحی کلیدهای مربوط به تنظیمات سیستم تهویه نسبت به هوندا کمی قدیمی باشد.
آپشنها و امکانات رفاهی
هوندا سیتی از امکاناتی همچون کروزکنترل، کیسه هوای جانبی و پردهای، کنترل پایداری، سنسور پایش فشار باد تایرها، کنترل حرکت خودرو در سربالایی، فرمان برقی، دوربین دنده عقب و ورود و استارت بدون کلید بهره میبرد.
از سوی دیگر سوزوکی سیاز هم دارای آپشنهای جالبی مانند کروزکنترل، کنترل پایداری، سنسور فشار باد تایرها، کنترل حرکت در سربالایی، دوربین دنده عقب و ورود و استارت بدون کلید است.
بنابراین هر دو سدان ژاپنی رقیب از امکانات رفاهی پایینی بهره میبرند، اما هوندا سیتی در برخی آپشنها همچون کیسه هوای جانبی و شیفتر تعویض دنده پشت فرمان، عملکرد بهتری دارد.
جمعبندی
برای انتخاب بهینهتر، باید قیمت هر دو سدان ژاپنی را با هم مقایسه کرد. بخشی از محموله وارداتی سوزوکی سیاز توسط راسا موتور خاورمیانه تحویل خریداران شده و این خودرو هماکنون در بازار با قیمت حدودی دو میلیارد تومان به فروش میرسد.
در مقابل هوندا سیتی تا زمان نگارش این گزارش در بازار کشف قیمت نشده، اما قیمت نهایی آن در مبادی ورودی یک میلیارد و 928 میلیون تومان اعلام شده است که پیشبینی میشود با ورود به بازار در محدوده قیمتی دو میلیارد و 500 میلیون تومان قرار بگیرد.
بنابراین برای مقایسه بهتر قیمتی باید منتظر کشف قیمت هوندا سیتی در بازار بود، اما آنچه که مشخص است، اختلاف قیمت حداقل چند صد میلیون تومانی این دو رقیب ژاپنی است؛ اختلاف قیمتی که خود را تقریباً در همه قسمتهای مورد بررسی اعم از قوای فنی، طراحی ظاهری و داخلی و همچنین آپشنها نشان میدهد. همچنین با توجه به سابقه خوشنام هوندا در بازار ایران، پیشبینی میشود که سدان وارداتی آذریوردسال محبوبیت بیشتری نسبت به رقیب خود داشته باشد.
دیدگاه شما چیست؟