چین این روزها به مهم ترین بازار واحد برای صنعت خودروی آلمان بدل شده است. این بازار آنقدر برای آلمانها قوی عمل کرده که حتی گسترش جهانی کووید 19 – که اتفاقا چین مبدا و منشا آن است – نیز نتوانسته مانع از پیشرفت صنعت خودروی آلمان به واسطه همکاری با این کشور شود؛ آمارهای 3 برند مطرح خودروسازی آلمان یعنی ب ام و، دایملر و فولکس واگن خود مصداق بارز این مدعاست.
به گزارش خودرونویس، اگرچه بیشتر بازارهای جهانی در سال 2020 با کاهش فروش مواجه شدند، اما فروش محصولات ب ام و و دایملر در چین بهترتیب 7.4 و 11.7 درصد رشد داشت که برای هر دو خودروساز رکورد فروش بی سابقه ای را در بحبوحه بحران کرونا رقم زد.
بر اساس این گزارش، سخنگوی مطبوعاتی ب ام و در گفتگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد: چین برای ما نیروی محرکه نوآوری بود، چرا که نوآوریهای متعددی بعد از وارد شدن به بازار چین برای ما اتفاق افتاد. در واقع، چین علاوه برای اینکه یک بازار خوب برای برند ما محسوب میشود، از بهترین مکانها برای انجام تحقیق و توسعه بامو نیز به شمار میرود.
کاهش فروش جهانی فولکس واگن و رشد فروش در چین
این گزارش حاکی است؛ بزرگترین خودروساز آلمان یعنی فولکسواگن در سال 2020 کاهش فروش 15.2 درصدی را در محصولات خود تجربه کرد، اما از آنجایی که چین بسیار زودتر از کشورهای دیگر از اثرات مخرب کرونا رهایی پیدا کرد، فروش محصولات فولکس واگن در بزرگترین بازار خود یعنی چین نهتنها کاهش نداشت بلکه افزایش 9.1 درصدی فروش را نیز در کارنامه 2020 خود به ثبت رساند. به عبارت دیگر، میتوان اینگونه بیان کرد که گروه خودروسازی فولکس واگن با رفتار هوشمندانه تیم بازاریابی خود و انتخاب چین به عنوان یک بازار عالی، از آب گلآلودی که کرونا باعث به وجود آمدن آن شده بود، ماهی گرفت و توانست آمار فروش خود را افزایش دهد.
لسلی بوتج، مدیر ارتباطات در گروه فولکس واگن چین در گفتگوی اخیر خود با خبرگزاری شینهوا، بازار چین را یک ستون مهم برای خودروسازی فولکسواگن عنوان کرد و گفت: چین این پتانسیل را دارد که در سال 2021 همکاریهای قویتری را با ما رقم بزند، از این رو، به سال 2021 بسیار خوشبینتر هستیم.
او در ادامه گفت: این خودروساز آلمانی با به دست آوردن سهم 19 درصدی بازار چین و فروش 40 درصد از محصولات خود در این کشور با برنامهریزی منسجم و فکرشده در صدد توسعه سهم بازار خود در این کشور در سال 2021 است و طبق پیشبینیها این امر نیز محقق خواهد شد.
در حقیقت این خودروساز مطرح آلمانی برای تقویت و بهتر شدن روند فروش محصولات خود، هر روز اتکای خود به بازار چین را افزایش میدهد؛ اما این امری نیست که موجب تعجب شود چرا که طی چند سال اخیر نیز رشد فروش این خودروساز در چین همواره از دیگر بازارها بیشتر بوده است.
فردیناند دودنهافر، از کارشناسان صنعت خودروسازی آلمان با اشاره به اهمیت این همکاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شینهوا تصریح کرد: با توجه به «برنامه جامع همکاری اقتصادی» که با توافق و امضا شدن در اواخر سال 2020، بزرگترین منطقه تجاری آزاد جهان ایجاد شد، قرارداد تجاری بین چین و آلمان در بخش صنعت خودرو یک بازی برد – برد برای هر دو طرف خواهد بود.
دودنهافر در ادامه بیان کرد: تطبیق دادن چنین معامله تجاری با سیاستهای اتحادیه اروپا بسیار ایدهآل خواهد بود چرا که این اتفاق میتواند برای آینده صنعت تولیدی آلمان بسیار مهم باشد.
به گفته کارشناسان، این توافق تجاری نه تنها ابعاد اقتصادی را شامل میشود، بلکه زوایای سیاسی و اجتماعی از جمله آیندهای بدون دیاکسید کربن را از طریق به کارگیری منابع و تکنولوژیهای مشترک را محقق میکند.
دودنهافر به تاثیر این همکاری در روابط آینده این دو کشور اشاره کرد و گفت: این همکاری اقتصادی و تحقیق محور بین دو کشور به ویژه در صنعت پرچمدار خودروسازی آلمان میتواند در ایجاد و شکلگیری روابط اقتصادی آینده بسیار تاثیرگذار باشد. علاوه بر این، چنین همکاری میتواند توافقهایی مانند توافق سرمایه گذاری که اواخر سال 2020 پس از انجام مذاکرات بین اتحادیه اروپا و چین به امضا رسیده را نیز تکمیل کند.
بر اساس این گزارش، سرمایهگذاری مستقیم از چین به اتحادیه اروپا بهطور کلی حدود 120 میلیارد یورو (معادل 144.29 میلیارد دلار آمریکا) بوده است، این در حالی است که میزان سرمایهگذاری اتحادیه اروپا طی 20 سال گذشته تنها 140 میلیارد یورو بوده است.
در حقیقت طی این همکاری، چین توافق کرده است تا هم الزامات سرمایهگذاری و همکاری مشترک در حوزه خودرو را حذف کند و هم دسترسی به بازار چین را برای آلمان تسهیل کند که این امر برای بخش خودروسازی آلمان بسیار خوشایند بوده و باعث شده تا فولکسواگن خیلی سریع از آن استقبال کند.
سخن پایانی
به طور کلی، خودروسازان آلمانی بسیار با شرکتهای چینی وارد همکاری و سرمایهگذاری مشترک شدهاند؛ همکاری گروه خودروسازی دایملر با BIAC، بامو با BBA و فولکسواگن با SAIC تنها چند نمونه از پروژههای سرمایهگذاری مشترک بین دو کشور است. علاوه بر این، چین یکی از بزرگترین بازارها برای خودروهای الکتریکی جدید است؛ بنابراین این همکاری برای موفقیت صنعت خودروسازی آلمان بسیار مهم است.
دیدگاه شما چیست؟