به گزارش خودرنویس، البته بسیاری از اسیوویها، سدانها و ونها این آپشن را به صورت استاندارد دارند. شاید این آپشن جالب استفاده از خودرو را سادهتر کند، اما مطالعات جدید نشان داده زمانی که امنیت خودرو در مقابل سرقت به میان باشد، این آپشن میتواند کمی خطرناک هم باشد.
موسسه German General Automobile Club به تازگی روی ۲۳۷ خودرو از ۳۰ برند دنیا آزمایشی را اجرا کرده که مشخص شده ۲۳۰ دستگاه از آنها را هکرها به راحتی میتوانند سرقت کنند. وسیلهای که هکرها با آن خودروها را هک میکنند، با قیمت بسیار پایین در سراسر اینترنت به فروش میرسد(البته خوشبختانه پای این دستگاه هنوز به طور گسترده به ایران باز نشده است). این وسیله به دزدان این اجازه را میدهد که بدون اینکه نیازی به ریموت خودرو باشد، قفلها را باز کنند و خودرو را روشن کنند. این دزدها به راحتی سیگنالهای ریموت خودرو را اسکن میکنند و با استفاده از آنها خودروی شما را سرقت میکنند. این بدان معناست که اگر خودرو ایموبلایزر یا سیستم ضد سرقت هم داشته باشد، نمیتواند جلوی دزدان را بگیرد و دزد با کپی کردن سیگنال ریموت و تعریف یک سیگنال دیگر، بدون هیج دردسری و در کمترین زمان، خودروی شما را سرقت میکند.
طبق این تحقیقات مشخص شد که از بین این ۲۳۷ خودرو تنها سه خودرو بودند که قادر به مقاومت در مقابل حمله هکرها به ریموت بودند که هر سه خودرو ساخت کمپانی جگوار لندروور هستند. این سه خودرو جگوار I-Pace، لندروور دیسکاوری و رنج روور ایوک هستند. چهار خودروی دیگری که سرقت نشدند با صرف مدت زمانی بیشتر، هکرها قادر به باز کردن قفل درها و استارت خودرو شدند. ۲۳۰ خودروی دیگر هم به راههای مختلف هکرها نه نگفتند و همه جوره امکان سرقتشان از طریق هک فراهم بود!
در حالی که بسیاری معتقد هستند خودروهای روز و مدرن راههای سرقت را برای سارقان تا حد زیادی بستهاند، این موسسه آلمانی به طور جدی به مالکان خودروهایی که سیستم ورود بدون کلید دارند هشدار داد که این سیستم را در صورت ممکن غیر فعال کنند و خودرو را با سوییچ روشن و خاموش کنند.
چگونه جلوی چنین سرقتهایی را بگیریم؟
با توجه به تحقیقات به عمل آمده توسط موسسه RAC در انگلیس و ولز، در سال ۲۰۱۳ سالانه تعداد ۶۵ هزار و ۷۸۶ مورد سرقت خودرو گزارش شده بود که این آمار در سال ۲۰۱۷ به ۸۵ هزار و ۶۸۸ مورد افزایش یافته است. دزدان به راحتی قادر هستند دستگاهی را از اینترنت خریداری کنند که قادر است سیگنال فرستاده شده از سوییچ به خودرو را مختل کند و یک سیگنال جدید برای سیستم ورود بدون کلید به خودرو را تعریف کند. این بدان معناست که دزدان به راحتی میتوانند وارد خودرو شوند و آن را سرقت کنند. این یعنی سیستمهای امنیتی تعبیه شده برای خودروها هنوز به اندازهای پیشرفت نکرده که قادر باشد جلوی چنین سرقتهایی را بگیرد.
یکی از راههایی که ممکن است جلوی سرقت خودروهای این چنینی را برای دزدان بگیرد، پیچیدن ریموت خودرو در فویلی نازک است تا فرکانسها و امواج ریموت کمتر پخش شوند. البته این روش قطعا تاثیرگذار خواهد بود، اما باز هم نمیتواند صد در صد جلوی دزدان کمین کرده را بگیرد. اما خوشبختانه فورد اولین کمپانی است که دو محصول فیستا و فوکوس را به سیستمی مجهز کرده که قادر است با چنین نوع سرقتهایی مقابله کند و راه دزدان را سد نماید.
حقه فورد به دزدان بدین صورت است که سوییچ محصولاتش را به یک سنسور حرکتی مجهز کرده که اگر این سوییچها به اندازه ۴۰ ثانیه حرکت را تشخیص ندهند، در حالت استند بای رفته، این بدان معناست که دزدان دیگر قادر نخواهند بود که سیگنال بین سوییچ و کامپیوتر این دسته خودروها را زمانی که سوییچ نزدیک خودرو است، تغییر دهند. فورد برای افرادی که پیشتر فوکوس و فیستا ۲۰۱۹ را خریداری کردهاند اعلام کرده که با پرداخت مبلغ ۸۵ دلار برای فیستا و ۹۴ دلار برای فوکوس، سوییچ آنها را با مدل ضد سرقت جدید تعویض خواهد کرد. اما این راهکار فورد هم نمیتواند به طور ۱۰۰ درصد تضمین کند که دیگر سیستم ورود بدون کلید خودرو نفوذ ناپذیر است، بنابراین اگر علاقه دارید که خودرویتان به سرقت نرود، بهتر است به روشهای سنتی یعنی استفاده از قفل فرمان و پدال رو بیاورید و به تکنولوژی روز اطمینان نکنید.