کاندیداهای خودروی سال 2024 اروپا مشخص شدند و در این بین هفت خودروی ساخت چین نیز وجود دارد. به طور کلی 28 کاندیدا در این لیست وجود دارد که اکنون 25 درصد آنها را خودروی چینی تشکیل می دهد. این هفت خودروی چینی کاندید برای کسب جایزه خودروی سال 2024 اروپا شامل بی وای دی Atto 3، بی وای دی هان، بی وای دی دلفین، بی وای دی سیل، نیو ET7، اسمارت هشتگ 1 و ولوو EX30 هستند.
کاندیداهای خودروی سال 2024 اروپا مشخص شدند و در این بین هفت خودروی ساخت چین نیز وجود دارد. به طور کلی 28 کاندیدا در این لیست وجود دارد که اکنون 25 درصد آنها را خودروی چینی تشکیل می دهد. این هفت خودروی چینی کاندید برای کسب جایزه خودروی سال 2024 اروپا شامل بی وای دی Atto 3، بی وای دی هان، بی وای دی دلفین، بی وای دی سیل، نیو ET7، اسمارت هشتگ 1 و ولوو EX30 هستند.
به گزارش خودرونویس، چرا اسمارت هشتگ 1 و ولوو EX30 را خودروی چینی لحاظ کردیم؟ به عقیده ما و بسیاری از کارشناسان خودرو، اکنون خون چینی در رگ های ولوو و اسمارت جاریست که در ادامه در این خصوص توضیح می دهیم. در سال 2020 جیلی 50 درصد سهام اسمارت را از مرسدس بنز خرید. این دو کمپانی بر سر توسعه نسل جدیدی از خودروهای برقی هم با یکدیگر توافق کردند. در سال 2021 هم جیلی و مرسدس جوینت ونچر اسمارت اتومبیل را در کارخانه مرکزی این شرکت در شهر هوانگژو تاسیس کردند. در این جوینت ونچر مرسدس بنز صرفا مسئول طراحی خودروهای برقی اسمارت بوده و جیلی مسئولیت های مهندسی را به دوش می کشد.
نخستین خودروی برقی جوینت ونچر اسمارت اتومبیل خودروی اسمارت هشتگ 1 بود. این خودرو روی پلتفرم SEA جیلی توسعه یافته بوده و شرکت چینی CALB نیز باتری 66 کیلووات ساعتی و موتورهای برقی آن را تولید کرده است. یک نسخه دیگر که از باتری 49 کیلووات ساعتی استفاده کرده نیز توسط شرکت چینی تامین شده است. تولید انبوه این خودرو نیز در کارخانه جیلی در کارخانه Zhejiang Haoqing انجام می شود. بدین ترتیب تیم مرسدس بنز تنها در بخش استایل ظاهری و کابین این خودرو فعالیت کردند. به همین دلیل است که نشان Styled By Mercedes روی ستون B این خودرو نصب شده است.
از طرف دیگر نیز ولوو EX30 هم روی پلتفرم SEA که توسط جیلی طراحی شده توسعه یافته است. شرکت Shandong Geely Sunwoda باتری این خودرو را تامین می کند و شرکت Viridi E-Mobility نیز تامین کننده موتورهای برقی ولوو EX30 بوده که هر دو چینی هستند. تولید این خودرو نیز در کارخانه جیلی در چین صورت می گیرد. اکنون مالک شرکت ولوو کمپانی جیلی چین بوده و تصمیم دارد که تولید ولوو EX30 را در سال 2025 در بلژیک نیز آغاز کند. اما در حال حاضر این خودرو تنها در چین تولید می شود. اسمارت هشتگ 1 و ولوو EX30 هر دو پیشینه اروپایی دارند، اما اکنون چینی هستند.
بدین ترتیب هفت خودروی چینی کاندیدای کسب جایزه خودروی سال 2024 اروپا هستند. به نظر می رسد که چینی ها 25 درصد شانس بردن در این رقابت را دارند. جهت مقایسه بیان می کنیم که در این رقابت ژاپنی ها با 6 خودرو و شانس برد 21.4 درصدی حضور دارند. آلمانی ها با 5 خودرو و شانس برد 17.8 درصدی حضور دارند و از برندهای آمریکایی نیز 3 خودرو با شانس 10.7 درصدی حضور دارد. کره جنوبی و فرانسه هر کدام با سه خودرو و شانس 10.7 درصدی حضور داشته و از ایتالیا تنها یک خودرو با شانس برد 3.7 درصدی حضور دارد. بدین ترتیب چین بیشترین شانس را در کسب جایزه خودروی سال 2024 اروپا دارد.
خودروهای حاضر در این رقابت شامل ب ام و X5، ب ام و XM، بی وای دی Atto 3، بی وای دی دلفین، بی وای دی هان، بی وای دی سیل، فیات 600 برقی، فورد برانکو، هوندا CR-V، هوندا e:NY1، هوندا ZR-V، هیوندای آیونیک 6، هیوندای کونا، جیپ گرند چروکی، کیا EV9، لکسوس RZ، لوسید ایر، مرسدس بنز EQE اسیووی، نیو ET7، پژو 3008 بنزینی و برقی، رنو Espace، رنو Scenic، اسمارت هشتگ 1، تویوتا C-HR، تویوتا پریوس، فولکس واگن ID.7 و ولوو EX30 هستند.
تمام خودروهای کاندید برای کسب عنوان خودروی سال 2024 اروپا باید خودروی جدیدی باشند که هم اکنون در حال عرضه به بازار اروپا هستند. مرحله نخست تعداد 21 خودرو حذف می شوند و 7 خودرو به مرحله نهایی می رسند. 7 کاندید باقی مانده در 27 نوامبر اعلام می شوند. اما برنده نهایی خودروی سال 2024 اروپا در 26 فوریه در نمایشگاه ژنو مشخص می شود. این رقابت دارای 59 داور بوده که از 22 کشور مختلف جهان انتخاب شده اند. دو داور روسی این رقابت ها نیز به حالت تعلیق در آمده اند.
باید تا 27 نوامبر صبر کرد و دید تا کدام یک از این خودروهای چینی به مرحله فینال انتخاب خودروی سال 2024 اروپا می رسد.
دیدگاه شما چیست؟