بازار در انتظار پرواز شاهین

تولید آزمایشی شاهین زودتر از موعد آغاز شد (ویدیو)

پنجشنبه - ۲۴ مهر ۱۳۹۹
خواندن 4 دقیقه
شاهین

در حالی که قرار بود «شاهین» از اوایل آبان ماه وارد خط تولید «سایپا» شود و فرآیند تولید آزمایشی آن آغاز گردد، شاهد هستیم که سه هفته زودتر از برنامه ریزی های انجام شده، تولید آزمایشی این خودرو در فازهای PP1 و PP2 شروع شده است.

به گزارش خودرونویس، در تمام خودروسازان جهان برای اضافه شدن یک محصول به خط تولید باید فرایندهای مهندسی انجام شده و پس از طی مراحل تولید آزمایشی و صحه‌گذاری، تولید انبوه خودرو آغاز شود.

شاهین که نخستین عضو خانواده “SP100” سایپا به حساب می آید، پس از تولید نمونه های اولیه در مرکز تحقیقات سایپا، اکنون قدم به خط تولید اصلی خود گذاشته و از چند روز پیش، تولید آزمایشی آن در فازهای PP1 و PP2 آغاز شده است.

در فاز PP1، خط تولید با فرایند ساخت خودرو هماهنگ می شود و ابزارهای مربوط به آن خط تولید اصلاح و یا تغییر پیدا می کنند. برای تولید شاهین در کارخانه تهران سایپا، یک لاین تولید مستقل به خانواده SP100 اختصاص یافته است. تغییر ابزارها، تطبیق کانوایرها و … از جمله تغییراتی است که برای آغاز تولید شاهین در مرحله PP1 رخ داده است.

در کنار این اتفاق ها در مرحله PP1، تعداد محدودی بدنه رنگ‌شده به خط تریم و قوای محرکه می آید و با توجه به نوع قطعات و اجزای خودرو، ایستگاه های مونتاژ مختلف توسط مهندسان تولید تعریف می‌شود. در خط تولید SP100 سایپا هم چند اتاق شاهین به خط تولید نهایی آمدند و در هفته گذشته فرایند تولید آزمایشی PP1 را پشت سر گذاشتند.

پس از این مرحله، تولید وارد فاز PP2 می شود. در این فرایند تعداد اتاق های بیشتری به خط تریم و قوای محرکه می آیند و مونتاژ چند خودرو به صورت همزمان انجام می شود. از ابتدای هفته جاری فرایند تولید آزمایشی شاهین با ۱۰ اتاق رنگ‌شده در مرحله PP2 آغاز شده است.

در این مرحله، آموزش نیروهای خط تولید، افزایش سرعت کار، بهبود جانمایی قطعات منفصله نسبت به مرحله PP1، ارتقاء تأمین قطعه و هماهنگ کردن بخش لجستیک با بخش تولید و رفع ایرادات مونتاژی اهمیت بسیار دارد و در حال حاضر، خط تولید SP100 فاز تولید آزمایشی PP2 را طی می‌کند.

همیشه در مرحله تولید آزمایشی یک خودرو از مجموعه قطعاتی متفاوت استفاده می شود، زیرا در این مرحله سرعت تولید و دقت کار اهمیت دارد و باید کیفیت مونتاژ مورد بررسی قرار گیرد. به همین دلیل خودروسازان از مجموعه قطعات تولید آزمایشی در فرایند PP1 و PP2 استفاده می کنند و براساس قواعد، امکان عرضه این خودروها را به مشتریان ندارند. با توجه به این موضوع مهم بدیهی است که نمی توان ویژگی های نهایی سایپا شاهین را از روی نسخه های تولید آزمایشی قضاوت کرد. از سویی، گاهی در تولید آزمایشی خودروها، امکانات جدیدتری نسبت به کاتالوگ خودرو دیده می شود که نشان می دهد مهندسان در حال بررسی ویژگی های جدید بر روی خودروی مورد نظر هستند.

با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، سایپا شاهین زودتر از موعد به فرآیند تولید آزمایشی و رسمی رسیده است و در روزهای آتی این مراحل حساس تولیدی را پشت سر می گذارد.

خط تولید و مونتاژ شاهین، یکی از مجهزترین و به‌روزترین بخش های تولیدی خودرو در کشور است و شاهد هستیم که فرایند ارتقای این خط تولید توسط مهندسان سایپا و با دانش بومی اتفاق افتاده است.

در حال حاضر، خط تولید SP100 سایپا این امکان را فراهم ساخته تا به صورت همزمان سه عضو از خانواده این پلتفرم جدید در این کارخانه تولید و مونتاژ شوند. فعلاً سایپا سدان و کراس اوور خانواده SP100 را معرفی کرده است و قصد دارد در سال جاری شاهین را با تیراژ انبوه به بازار بفرستد.

پس از پایان فرایند تولید آزمایشی این خودرو، تولید انبوه و تجاری شاهین در کارخانه سایپا آغاز خواهد شد. خط تولید SP100 در مرحله فعالیت با ظرفیت کامل می تواند ۱۴ دستگاه خودرو در هر ساعت را تجاری‌سازی کرده و در هر شیفت آن ۱۴۳ اشتغال مستقیم را ایجاد کند.

معرفی کوتاه خودرو

گروه خودروسازی سایپا با هدف توسعه سبد محصولات و عرضه محصولی تمام جدید، اقدام به معرفی سدانی به نام رهام در سال 1397 کرد. این خودرو روی مگاپلتفرم سایپا و روی ساختار SP100 این خودروساز وطنی توسعه یافته که سایپا ادعا کرده روی همین ساختار امکان توسعه محصولات سدان، هاچ بک و مینی کراس اوور را هم دارد.

پس از مدتی که از رونمایی رهام گذشت، سایپا تصمیم گرفت که نام آن را از رهام به شاهین تغییر دهد.

هرچند پروژه توسعه و تولید شاهین به دلیل تحریم های سختی که از سال 1397 به صنعت خودروی کشور تحمیل شد با کندی پیش می رفت، اما سایپا سرانجام مراحل توسعه شاهین را به پایان رساند.

مشخصات فنی سایپا شاهین سدان با نسخه کراس اوور این خودرو یکسان است. سایپا شاهین کراس اوور از همان پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ هشت سوپاپ شاهین بهره می برد که 110 اسب بخار قدرت و 165 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. برای انتقال قدرت این پیشرانه به چرخ ها، گیربکس های دستی و اتوماتیک تدارک دیده شده اند.

 

اولین نفر امتیاز دهید

دیدگاه شما چیست؟