بر اساس آمارهای منتشر شده توسط وزارت صمت، خودروسازان خصوصی در نیمه اول سالجاری در مجموع ۱۷ هزار و ۲۳۵ دستگاه خودرو تولید کردهاند. تولید این تعداد دستگاه خودرو در قیاس با مدت مشابه سال گذشته از رشد حدودا ۲۳ درصدی حکایت دارد.
به گزارش خودرونویس، خودروسازان خصوصی تا پایان شهریورماه ۹۸ در مجموع ۱۴ هزار و ۴۸ دستگاه خودرو تولید کرده بودند.
حال به سراغ جزئیات تولید خودروسازان خصوصی برویم تا ببینیم تا پایان نیمه اول امسال هر یک از آنها چه تعداد خودرو تولید کردهاند.
بر اساس آمار وزارت صمت، مدیرانخودرو در صدر شرکتهای خصوصی قرار دارد که بیشترین تولید را به خود اختصاص داده است.
این خودروساز که تولید محصولات برند چینی چری را در دستور کار دارد توانسته در 6 ماهی که از سالجاری گذشته در مجموع 11 هزار و 949 دستگاه خودرو تولید کند.
مدیرانخودرو در همین مدت در سال گذشته تنها 2 هزار و 751 دستگاه خودرو تولید کرده بود. بنابراین این شرکت خودروسازی توانسته تولید محصولاتش را در بازه زمانی ذکر شده بیش از 330 درصد افزایش دهد.
کرمانموتور که تولید محصولات دو برند چینی جک و همچنین برند کرهای هیوندایی را در دستور کار داشت در نیمه اول امسال 4 هزار و 18 دستگاه خودرو تولید کرده است. این میزان تولید در قیاس با مدت مشابه در سال گذشته از افتی در حدود 53 درصد حکایت دارد.
کرمانخودروییها تا پایان شهریورماه سال گذشته 8 هزار و 623 دستگاه خودرو تولید کرده بودند.
به نظر میرسد بخشی از این افت تولید را باید در خروج برند کرهای هیوندایی از بازار خودروی کشور جستوجو کرد.
خودروسازی بهمن نیز توانسته با تولید 512 دستگاه از محصولات خود تا پایان شهریور 99 در جایگاه سوم جدول تولید خودروسازان خصوصی قرار گیرد.
این خودروساز تولید محصولات برند ژاپنی مزدا و همچنین دو برند چینی هاوال و بسترن را در دستور کار داشت.
با این حال بهمنخودروییها نیز مانند کرمانخودروییها افت تولید را در پایان نیمه اول امسال به نسبت مدت مشابه سال گذشته به نام خود به ثبت کردهاند. علت افت تولید بهمنخودرو نیز بیارتباط به خروج برند مزدا و همچنین برند هاوال از بازار ایران نیست. بهمنخودروییها به طور کجدار و مریز تولید بسترن را در دستور کار دارند. این خودروساز خصوصی افت تولید بیش از 48 درصد را تجربه کرده است. بهمنخودروییها در 6 ماه اول سال گذشته توانسته بودند 996 دستگاه از محصولات موجود در سبد محصولاتی خود را نهایی کنند.
سیفخودرو در رتبه چهارم قرار دارد. این خودروساز خصوصی تولید محصولات برند چینی BISU و همچنین برند SWM را در خطوط تولید خود دنبال میکند.
این خودروساز خصوصی تا پایان شهریورماه سالجاری در مجموع 477 دستگاه خودرو تولید کرده است. این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشاندهنده رشدی بیش از 345 درصدی است.
سیفخودروییها در مدت زمان ذکر شده در سال گذشته تولید 107 دستگاه خودرو را نهایی کردند.
دیگر خودروساز بخش خصوصی عظیمخودرو است که با تولید 127 دستگاه خودرو در رتبه پنجم قرار دارد. عظیمخودرو تولید دو برند چینی فوتون و هنتنگ را در برنامه دارد. البته صحبتهایی نیز از تولید برند ماهیندار توسط این خودروساز شنیده میشود. عظیمخودرو نیز مانند سیف خودرو رشد تولید را تجربه کرده است.
عظیمخودرو رشدی در حدود 170 درصدی را در بازه زمانی یاد شده تجربه کرده است.
ریگانخودرو با تولید 75 دستگاه از محصولات خود بعد از سیفخودرو در ردیف 6 جدول تولید خودروسازان خصوصی قرار گرفته است. ریگانخودرو اما برخلاف عظیمخودرو افت تولید را در کارنامه خود ثبت کرده است. افت تولید این خودروساز در نیمه اول سالجاری درمقایسه با همین بازه زمانی در سال گذشته بیش از 81 درصد بوده است. ریگانخودرو تولید برند چینی کوپا را دنبال میکند.
بر این اساس صنعت خودروی آذربایجان (آذویکو) رتبه هفتم را در اختیار دارد. این خودروساز تا پایان شهریور 99 تنها 50دستگاه خودرو تولید کرد.
این میزان تولید در قیاس با تولید 135 دستگاهی که تا پایان شهریورماه 98 انجام شده افت 63 درصدی را نشان میدهد. صنعت خودروی آذربایجان تولید برند چینی امجی را در دستور کار دارد. خودروسازی راین و سازههای خودرو دیار به ترتیب با تولید 14 دستگاه و 11 دستگاه در رتبههای هشتم و نهم قرار دارند. خودروسازی راین در 6 ماه ابتدای سال گذشته هیچ محصولی را در خطوط تولید خود نداشته است. سازههای خودرو دیار اما افت تولید بیش از 94 درصدی را در بازه زمانی یاد شده تجربه کرده است. کارمانیا نیز در رتبه دهم قرار گرفته است. دو برند خودروسازان بم و بایک بینالملل نیز در نیمه اول سالجاری هیچ محصولی را تولید نکردند.
دیدگاه شما چیست؟