بیش از دو ماه از انتصاب جواد توسلی مهر به عنوان مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا می گذرد و به نظر می رسد در این مدت زمان کوتاه جهت ریل گذاری ها در این شرکت خودروسازی تغییر کرده است.
بیش از دو ماه از انتصاب جواد توسلی مهر به عنوان مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا می گذرد و به نظر می رسد در این مدت زمان کوتاه جهت ریل گذاری ها در این شرکت خودروسازی تغییر کرده است.
به گزارش خودرونویس، در حالیکه تا پیش از این نگرانیهایی در خصوص روند اداره این گروه خودروسازی در زمان مدیرعامل قبلی این مجموعه وجود داشت و در عین حال برخی نارضایتیها از سوی مدیران و کارکنان مطرح می شد، اما در این مدت زمان کوتاه اتفاقات دیگری افتاده که از جنبههای مختلف حائز اهمیت به شمار می رود.
درست در روزهایی که تمام نگاهها به سمت عزل ونصب های پرشمار توسلی مهر معطوف شده بود، اصل ماجرا در خطوط تولید گروه سایپا رخ داد و او توانست در یک رویکرد مدیریتی مبتکرانه رکورد تولید در این مجموعه را به طرز خیره کننده ای جابجا کند، که البته این اتفاق در بخش فروش نیز محقق شد.
این اتفاق همان موضوعی بود که برای بسیاری از ذینفعان گروه سایپا به یک دغدغه ترسناک تبدیل شده بود و بیم آن داشتند که چنانچه موج تغییرات سایپا نتیجه مثبتی در پی نداشته باشد، باید نظارهگر روزهای تاریک در این مجموعه باشند که تا این لحظه ماجرا به گونه دیگری رقم خورده است.
در طول هفتههای گذشته اتفاق مهم دیگری در گروه سایپا رخ داد که تقریبا تمام رسانه های تخصصی و بورسی به سادگی از کنار آن گذشتند و کمتر کسی به ابعاد آن پرداخت. این اتفاق چیزی نبود جز سفر جواد توسلی مهر به چین که حکایت از تعریف مسیری جدید در این مجموعه دارد و او به درستی درد را تشخیص داده است.
همانگونه که در طول یک دهه گذشته خودروسازان بزرگ دنیا ناگزیر از حرکت به سمت صنعت خودرو چین بوده اند، این بار توسلی مهر با بهره جویی از تجربه موفق خود در خاور و انتخاب چند محصول استراتژیک برای ایجاد تحول در آن مجموعه، حالا با نگاه ویژهتری این مسیر درست را در پیش گرفته که می تواند معجونی شفابخش برای تمام دردهای سالهای اخیر گروه سایپا به شمار رود.
تردیدی نیست که با وجود موج گستره رقابت و پیشرفت در صنعت خودرو جهان زمانی برای آزمون و خطا باقی نمانده و سایپا می تواند با انتخاب چند محصول و پلتفرم اختصاصی توشهای پربار برای فردای خود برچیند. چه بسا در سالهای گذشته نیز این مجموعه تجربه همکاری موفقی با خودروسازان چینی همچون چانگان، بریلیانس و زوتی داشته و اکنون نیز این امکان وجود دارد تا با رویکردی متفاوت و اخذ امتیازاتی بیشتر و ویژه تر شرایط بهتری را برای آینده همکاری ها رقم زد. چه بسا محصولات کنونی سایپا در بخش سواری در سالهای آینده برای مشتریان چنگی به دل نخواهند زد و باید به سرعت جای خود را به محصولات پیشرفتهتر با امکانات بالاتر بدهند و در این مسیر راهی بهتر از همکاران چینی یافت نخواهد شد.
همانطور که دیگران نیز این راه را رفته اند و خودروسازان چینی این روزها در کانون توجه جهانیان قرار گرفته اند. به گونهای که در طول یک دهه گذشته خودروسازان چینی از نظر سطح تکنولوژی و دانش فنی تقریبا همپای خودروسازان تراز اول جهان حرکت کرده اند. اگر چه هنوز از نظر برند و اصالت با آنها فاصله دارند و برای پوشش این نقطه ضعف نیز در این سالها تلاش کرده اند تا با اخذ مجوزهای ورود به بازارهای سختگیرانهای همچون آمریکا و اروپا سری در میان سرها درآورند.
همزمان با این رویکرد بدون شک توسلی مهر نگاه ویژهای نیز به ایجاد تحول در تجاری سازهای گروه سایپا خواهد داشت. او که پیشتر در حوزه تجاری سازی از یک آزمون سخت سربلند به در آمده است، اکنون می تواند با تکیه بر همان تجربیات اسب سایپادیزل و زامیاد را زین کند تا باری سنگین از گرده سایپا بکاهد. دو شرکتی که به راحتی میتوانند در این مسیر موفق عمل کنند. حالا باید منتظر محصولات جدیدی در خطوط تجاری سازان سایپا نیز باشیم.
در چنین شرایطی تلاش نارنجی پوشان برای تصاحب جایگاه نخست فروش در بازار خودرو ایران دیدنی تر خواهد شد و حالا باید دید گاوه شیرده گروه سایپا برای پایان دادن به مصائب مالی این مجموعه از کدام نژاد انتخاب خواهد شد؟
دیدگاه شما چیست؟