در پیشرانه های نصب شده روی خودروهای جاده ای، پیشرانه 12 سیلندر W شکل گروه خودروسازی فولکس واگن و آئودی به معنای واقعی کلمه نشان دهنده اوج دانش مهندسی و طراحی در ساخت یک پیشرانه است. این پیشرانه 6 لیتری WR12 با 48 سوپاپ برخلاف سایر پیشرانه های 12 سیلندر V شکل که از دو بلوک سیلندر تشکیل شده اند، دارای چهار بلوک سیلندر است و تنها پیشرانه تولید انبوه W12 فولکس واگن و آئودی بوده که از سال 2001 تا به امروز با کمی تغییرات در حال تولید است.
به گزارش خودرونویس، از زمانی که فولکس واگن این پیشرانه 12 سیلندر خاص و پیشرفته را تولید کرده، آن را روی بسیاری از محصولات تولید زیر برندهای خود نصب کرده است. ولی باید اظهار کرد که برند انگلیسی لاکچری بنتلی بزرگترین استفاده کننده از این پیشرانه قدرتمند بوده و آن را روی محصولاتی همانند بنتایگا، کانتیننتال GT و فلایینگ اسپور نیز نصب کرده است. همچنین آئودی اظهار کرده که بار دیگر قصد نصب این پیشرانه قدرتمند را روی یک نسخه قدرتمند و فوق لاکچری A8 در آینده نزدیک دارد.
زنگ خطر برای پیشرانه W12 فولکس واگن
پس از اینکه بنتلی اعلام کرد از سال 2030 به خودروسازی تمام الکتریکی تبدیل می شود و قصد دارد در سال 2026 تمام محصولات خود را به صورت پلاگین هیبریدی یا الکتریکی به بازار عرضه کند، زنگ خطری جدی برای پیشرانه W12 قدرتمند فولکس واگن به صدا در آمده است.
عزم جدی بنتلی برای الکتریکی شدن در آینده این سوال را در ذهن همه ما ایجاد کرده که آینده پیشرانه پرطرفدار W12 فولکس واگن چه خواهد شد؟ نگرانی در خصوص این پیشرانه زمانی بیشتر می شود که هیچ نسخه هیبریدی هم از آن تا به این لحظه روی خودرویی نصب شده و این پیشرانه کاملا به صورت درونسوز و بدون الکتریکی سازی فعالیت می کند.
فولکس واگن در این خصوص پاسخ جالبی داده است؛ این کمپانی در خصوص آینده این پیشرانه W12 بیان کرد:
در آینده هیچ جایی برای پیشرانه W12 وجود ندارد. این جوابی بود که فولکس واگن به افرادی که نگران آینده این پیشرانه بودند، داده است. این شرکت در ادامه بیان کرد که افرادی که همچنان تمایل به خرید خودروهایی مجهز به این پیشرانه را دارند، شش سالی زمان دارند. چراکه این فولکس واگن قصد دارد از شش سال بعد تولید این پیشرانه را متوقف کند.
این پیشرانه 12 سیلندر با وجود دارابودن قدرت و عملکرد خیره کننده، باید قبول کرد که سالخورده شده است. همچنین خودروسازان از سال ها پیش اقدام به الکتریکی سازی پیشرانه های خود و همچنین کاهش تعداد سیلندر و حجم پیشرانه ها کرده اند تا قادر به پاس کردن استانداردهای آلایندگی سختگیرانه جدید باشند. بدین ترتیب مانع اصلی پیش روی تولید پیشرانه های قدرتمندی همچون پیشرانه w12 فولکس، قوانین سختگیرانه آلایندگی است.
سخن پایانی
لازم به ذکر است که این پیشرانه 12 سیلندر، تنها انجین با آرایش سیلندر w شکل در گروه خودروسازی فولکس واگن نیست. بلکه این کمپانی یک پیشرانه حجیم تر، قدرتمندتر و پرسیلندتر هم با همین آرایش دارد که آن را تنها روی ابرخودروهای بوگاتی نصب می کند. هرچند می توان تصور کرد که این پیشرانه W16 هم رفته رفته به آخر خط نزدیک می شود، ولی کمپانی بوگاتی فعلا روی حفظ و نصب آن برای محصولاتش مصمم است.
دیدگاه شما چیست؟