در پایان دهه 80، ایران خودرو دست به عرضه محصولی زد که به دوران شکوفایی خود بازگردد. 206 که با حضور در بازار ایران موفق شده بود سهم قابل توجهای از بازار را به دست آورد، برای ماندن در کورس رقابت به یک به روز رسانی نیاز داشت. این اتفاق در سال 89 رخ داد، اما تولید نسخه 206 که در ایران با نام 207i شناخته میشد، چندان طول نکشید و تولید آن در سال 91 متوقف شد. با این اتفاق ایران خودرو برا ی پاسخ به عطش بازار، دست به تولید پژو ۲۰۶ ایرانی، بدون نظارت پژوی فرانسه زد.
به گزارش خودرونویس، با این اتفاق ایران خودرو برا ی پاسخ به عطش بازار، دست به تولید پژو ۲۰۶ ایرانی، بدون نظارت پژوی فرانسه زد. در این خودرو تمام قطعههایی که از سوی پژوی فرانسه تامین میشد، با نمونههای ساخت ایران یا کشورهای شرق آسیا تعویض شد.
حتی برخی از سیستمهای این خودرو که دارای انحصار ساخت پژو بود، از این خودرو حذف شد، به گونهای که خودروی جدید فقط در ظاهر با ۲۰۶های قبلی شباهت داشت و بسیاری از تواناییهای اصلی آن در عمل حذف شد. برای نمونه میتوان از تغییر صفحه نمایش چند منظوره خودرو به نوع بزرگتر اما با امکانات بسیار کمتر به جای صفحهنمایش هوشمند متداول تک خطی، استفاده از پشت کیلومتر رانا در نمونههای تولیدی اسفند ۱۳۹۱ تا فروردین ۱۳۹۲ و بهرهگیری از ایربگ ایرانی و چینی و ترمز ABS کرهای اشاره کرد.
همچنین این خودرو به هیچ عنوان امکان استفاده از کروز کنترلهای متداول خانواده خودروهای پژو را ندارد. سرانجام در زمستان سال ۱۳۹۴، نسخه فیس لیفت این خودرو در تهارن معرفی شد و در فروردین ۱۳۹۵ پیش فروش آن برای تحویل از مرداد ماه همان سال آغاز گشت، اما تحویل اولین سری از آن تا دی ماه همان سال به طول انجامید.
بنا بر اظهارات مدیرعامل ایران خودرو، 207i جدید مستقل از پژو طراحی و تولید شده و مانند ۲۰۶های ایرانی، از قطعههای ساخت ایران و جنوب شرق آسیا و بدون نظارت پژو در تولید این خودرو استفاده شده است. این خودرو نیز، مانند پژو ۲۰۶ ایرانی از سیستم برق ایرانخودرو موسوم به اکومکس بهره میبرد که محدودیتهای بسیار زیادی نسبت به 207i های اصلی دارد.
بررسی نمای ظاهری پژو 207i
در این بخش پژو 207i دچار تغییرات اندکی شده است که شامل تعویض چراغهای عقب و جلو میشود که مهمترین تغییرها در این بخش است. در این تغییر چهره، ایرانخودرو چراغهای عقب را به صورت کامل با نمونه جدید تعویض کرده، اما در چراغهای جلو فقط با اضافهکردن سیستم روشنایی روز در همان کاسه چراغهای قدیمی بسنده کرده است که البته این کار با ظرافت و زیبایی چندانی همراه نیست. در نمای کناری 207i جدید بدون هیچ تغییری باقی مانده، رینگها با نمونه جدید که طرحی مشابه با نمونه قبلی(تورنادو) دارد ارائه میشود و آینههای کناری نیز جای خود را به نمونه بزرگتر با طراحی جذابتر داده است. سپرها نیز بدون تغییر مانده، کیفیت ساخت و مونتاژ سپرها ضعیف است و فاصله قابل توجهای میان چراغ و در پنجم وجود دارد. در جمعبندی نهایی در ارزیابی بدنه، به غیر از ویژگیهای منفی کیفی و مونتاژ، 207i نسبت به قبل چهرهای قابل قبولتر دارد، به ویژه در قسمت عقب خودرو که چراغها از کیفیتی شرایطی مناسبتر نسبت به قبل دارند.
بررسی نمای داخلی پژو 207i
با ورود به داخل کابین با فضایی نه چندان جدید و مواجه میشود که برای شما تکراری و یا شاید خسته کننده هم باشد. تنها نکته متمایز کابین 207i قرارگیری نمایشگر لمسی 7 اینچی و فرمان جدید با امکان کنترل سیستم چند رسانهای است که نمای داخلی 207i را اندکی به روزتر کرده است، اما با بررسی دقیقتر داخل کابین، ویژگیهای آزاردهنده کیفی باز هم مشهود است. با این که خودروی مورد آزمون ما کارکردی نزدیک به 7 هزار کیلومتر داشت، اما نمد سقف آن در چند نقطه دچار شکستگی و چروک خوردگیهایی بود که غیر قابل چشم پوشی است.
این مساله نشان از بیدقتی هنگام نصب و مونتاژ است. در سوی دیگر نمایشگر لمسی آن نشان دهنده اطلاعات مناسبی است که باعث دلگرمی شما میشود. کیفیت پردازش نمایشگر فراتر از انتظار ما بود، به صورتی که هنگام قرارگیری در دنده عقب، وضوح تصویر و نشان دادن جزییات بسیار خوب است. این نشانگر با قابلیت پخش DVD و رهیاب، سیستم چند رسانهای، و پورت USB و اطلاعات حرکت را به همراه کامپیوتر سفری دارد. نمای کلی داشبورد مناسب است، اما باز هم ضعف در مونتاژ و کیفیت مواد به کار رفته در ساختار داشبورد قابل مشاهده است. سیستم تهویه خودکار عمکردی مناسب به همراه داشت. از دیگر آپشنهای اضافه شده به 207i، سیستم کروز کنترل است که عملکردی مناسب دارد. تجهیزات رفاهی و ایمنی 207i، شامل فهرست کاملی است که برای چنین خودرویی در این رده رضایت بخش است و میتواند رضایت مشتریهای جوان این خودرو را برای خود نگاه دارد.
پشت فرمان پژو 207i
با قرار گیری پشت فرمان و آغاز حرکت حس حال رانندگی با 207i جدید تداعی کننده همان 206 تیپ 5 است و از آنجایی که ویژگیهای فنی 206 تیپ 5 و 207i به طور کامل مشترک است، حس و حالی مشترک را به راننده منتقل میکند. شتابگیری اولیه 207i به لطف پیشرانه TU5به حجم دقیق 1587 سیسی و بیشینه قدرت 105 اسببخار و تولید گشتاوری معادل 142 نیوتنمتر در 4000 دور بر دقیقه، عددی معادل 11.6 ثانیه است و شتابگیری ثانویه آن نیز قابل قبول بوده و پیشرانه عملکرد مناسبی دارد، اما در مقایسه با نمونههای اولیه اندکی از توان و شتاب 207 کاسته شده است. کاهش توان و عملکرد 207 به دلیل تعویض واحد کنترل الکترونیکی آن با نمونه جدید ساخت زیمنس است که برای کاهش مصرف سوخت برنامهریزی جدیدی برای 207i در نظر گرفته است. ترمز خودرو به همراه سیستم کمک ترمزهایی همچون EBD، ABS و EBA حسی اطمینان بخش را به پای راننده منتقل میکند.
فرمانپذیری و قدرت مانور 207i مناسب است و در عبور از پیچهای تند از هر نظر سربلند بیرون خواهد آمد. عملکرد سیستم تعلیق خشک است و در عبور از ناهمواریها حس ناخوشایندی را به سرنشینان به ویژه سرنشینان ردیف عقب منتقل میکند. فضای کابین 207i همچون 206 برای سرنشینان ردیف جلو مناسب است، اما در عمل برای سرنشیان بزرگسال در ردیف عقبی فضایی در نظر گرفته نشده، 207i بیشتر مناسب خانوادههای کم جمعیت است.
207 خودرویی با پتانسیل بالا است که با افزودن امکانات جدید به آن سعی شده تا بتواند دوباره جوانان را به سوی خود بکشاند. 207 با داشتن امکانات مناسب ایمنی و رفاهی، پیشرانهای تند و تیز و بدنهای جذاب، میتواند هاچبکی مناسب برای قشر جوان باشد. به این شرط که بازنگری در افزایش کیفیت قطعهها و مونتاژ آن صورت گیرد و قیمت آن نیز کاهش یابد.
دیدگاه شما چیست؟