سورن پلاس به عنوان یک سدان اقتصادی با امکانات مناسب، نقش بسیار مهمی را برای ایران خودرو ایفا می کند. این خودرو از جمله مشتقات سمند بوده که دلیل بقای آن، تطابق با استانداردهای 85گانه است. سورن پلاس به تازگی برای تطابق با استانداردای 85گانه دستخوش تغییراتی شده و تجهیزات ایمنی بیشتری به صورت استاندارد روی آن نصب شده است. نتیجه این تغییرات به افزایش ایمنی و رضایتمندی مشتریان از این خودرو ختم می شود.
سورن پلاس به عنوان یک سدان اقتصادی با امکانات مناسب، نقش بسیار مهمی را برای ایران خودرو ایفا می کند. این خودرو از جمله مشتقات سمند بوده که دلیل بقای آن، تطابق با استانداردهای 85گانه است. سورن پلاس به تازگی مطابق با استانداردای 85گانه شده و به این منظور دستخوش تغییراتی شده و تجهیزات ایمنی بیشتری به صورت استاندارد روی آن نصب شده است. نتیجه این بروزرسانی های سورن پلاس به افزایش ایمنی و رضایتمندی مشتریان از این خودرو ختم می شود.
به گزارش خودرونویس، ایرانخودرو علاوه بر تجهیز سورن پلاس به دی لایت، سورن هایی که در شش ماهه دوم سال 1402 تولید می کند، با امکانات ایمنی و رفاهی بیشتری عرضه کرده که برخی از این امکانات بر اساس بازخوردهایی بوده که از مشتریان گرفته شده است.
تجهیز سورن پلاس به سنسور پایش فشار باد تایرها (TPMS)
ایران خودرو در راستای درخواست مشتریان، زه های روی درب های جانبی سورن پلاس را که اتفاقا همرنگ با بدنه هم بودند حذف کرده است. اما این موارد ذکر شده ساده ترین و پیش پا افتاده ترین تغییرات سورن پلاس محسوب می شود. این سدان از نیمه دوم سال 1402 با سنسور پایش فشار باد تایرها موسوم به TPMS عرضه می شود. این سیستم بدین صورت عمل می کند که با کاهش فشار باد تایرها، در نمایشگر پشت فرمان به راننده هشدار می دهد که نسبت به تنظیم باد تایرها اقدام کند. این آپشن تنظیم می شود که فشار باد تایرها همواره در حالت ایده آل قرار داشته باشد که این سبب کاهش مصرف سوخت و بهبود کیفیت سواری و همچنین کاهش مصرف تایرها می شود.
تجهیز سورن پلاس به نشانگر تعویض دنده (GSI)
ایران خودرو برای سورن پلاس راهنمای تعویض دنده ها یا همان سیستم GSI را هم اضافه کرده است. طبق استانداردهای 85گانه، خودروهای دنده دستی باید از این سیستم بهره ببرند. سیستم GSI بدین صورت عمل می کند که در نمایشگر کامپیوتر سفری پشت فرمان در صورتی که نیاز به تعویض دنده باشد، به راننده نشان می دهد. این سیستم با هدف کاشه میانگین مصرف سوخت، کاهش آلایندگی، کاهش استهلاک موتور و نویز و صدای ورودی به کابین تنظیم شده است.
تجهیز سورن پلاس به سیستم کنترل پایداری (ESC)
اما یکی از مهمترین بروزرسانی های سورن پلاس که به ارتقای سطح ایمنی آن نیز کمک می کند، اضافه شدن سیستم کنترل پایداری (ESC) به این خودرو است. این سیستم نقش بسیار مهمی را در کنترل خودرو در پیچ ها و مسیرهای لغزنده ایفا می کند و در صورت ورود به پیچ با سرعت بالا، سیستم کنترل پایداری به حفظ خودرو در مسیر و جلوگیری از انحراف و واژگونی خودرو کمک بسیار زیادی می کند. این سیستم با ترمزگیری در چرخ های بحرانی و همچنین قطع کردن دریچه گاز، سعی می کند تا خودرو را از شرایط بحرانی خارج کند. این سیستم بر اساس زاویه فرمان و سرعت خودرو عمل کرده و در صورتی که شرایط را بحرانی تشخیص دهد، وارد عمل می شود. سیستم ESC به صورت پیش فرض در سورن پلاس روشن است، اما برای خاموش کردن آن یک کلید روی داشبورد تعبیه شده است.
یکی دیگر از بروزرسانی های صورت گرفته در سورن پلاس های تولیدی ایران خودرو در نیمه دوم سال 1402، سیستم کنترل کشش در هنگام شروع حرکت موسوم به TCS است. این سیستم با جلوگیری از هرزگردی چرخ ها در هنگام شروع حرکت در مسیرهای لغزنده، از سر خوردن جلوگیری می کند. سیستم HSA یا کمکی شروع حرکت در سربالایی هم یکی از کاربردی ترین امکانات اضافه شده به سورن پلاس های تولیدی در نیمه دوم سال 1402 است. این سیستم با توجه به دنده ای بودن این خودرو بسیار کاربردی است. عملکرد آن بدین صورت بوده که در هنگام شروع حرکت در سربالایی، برای چند ثانیه ترمز خودرو را نگه داشته تا مانع از حرکت به سمت عقب شود. در این چند ثانیه راننده فرصت داشته تا پدال کلاچ را رها کند و خودرو را به حرکت در آورد. لازم به ذکر است که این سیستم در سرازیری و در صورتی که راننده قصد حرکت به سمت عقب هم داشته باشد، مانع از حرکت رو به جلو می شود.
سورن پلاس های جدید به سیستم ترمز کمکی الکترونیکی (ترمز هوشمند) EBA هم مجهز شده اند. عملکرد این سیستم بدین صورت بوده که در صورت ترمزگیری های شدید و ناگهانی، فشار هیدرولیکی نیروی ترمز را در کسری از ثانیه به بیشترین حالت ممکن رسانده تا خودرو در فاصله کمتری متوقف شود.
دریافت استاندارد برخورد با عابر پیاده برای سورن پلاس
البته ایران تنها به فکر افزایش ایمنی و راحتی سرنشینان داخل کابین نبوده و با تغییراتی که در سپر، اتصالات پشت سپر و… اجرا کرده، موفق شده که استاندارد حفظ ایمنی عابر پیاده در برخورد از جلو را پاس کند. این استاندارد که ECE R127 نام داشته آسیب های وارد شده به عابر پیاده در قسمت های سر و گردن و همچنین پا را در هنگام برخورد سنجیده و در صورتی که این آسیب ها از حد بحرانی تعیین شده کمتر باشند، خودرو این استاندارد را دریافت می کند. بر اساس مدلسازی ها و تست های انجام شده، سورن پلاس های تولیدی در شش ماهه دوم سال 1402، این استاندارد را پاس می کنند.
ایران خودرو ایران تغییرات را در سورن پلاس با هدف ارتقا جایگاه برند خود در ذهن مشتریان و همچنین پاس کردن استانداردهای 85گانه و افزایش ایمنی خودرو ارتقا سطح رضایتمندی مشتریان اجرا کرده است. اکنون سورن پلاس با بهره گیری از این سیستم های یکی از بهترین سدان های اقتصادی و خانوادگی در بین گزینه های تولیدی محسوب می شود. ضمن اینکه قادر به پاس کردن تمام استانداردهای 85گانه است.
دیدگاه شما چیست؟