اخبار خودرو ایران
خودرونویس گزارش می دهد

برخورد نزدیک با شاهین پلاس سایپا

یکشنبه - ۷ مرداد ۱۴۰۳
خواندن 4 دقیقه

شاهین لوکس ترین محصول فعلی سایپا است و نسخه پلاس آن به عنوان نمونه ارتقا یافته معرفی شده است. شاهین پلاس پس از کش و قوس های فراوان، سرانجام به مرحله قیمت گذاری رسیده و در آستانه ورود به بازار قرار دارد. قیمت شاهین پلاس سایپا در هفته های پیش رو اعلام می شود.

شاهین لوکس ترین محصول فعلی سایپا است و نسخه پلاس آن به عنوان نمونه ارتقا یافته معرفی شده است. شاهین پلاس پس از کش و قوس های فراوان، سرانجام به مرحله قیمت گذاری رسیده و در آستانه ورود به بازار قرار دارد. قیمت شاهین پلاس سایپا در هفته های پیش رو اعلام می شود.

بررسی ظاهری شاهین پلاس سایپا

به گزارش خودرونویس، شاهین پلاس در نمای ظاهری به جز یک نوار کرومی دور جلو پنجره و فلاپ کرومی روی درب صندوق عقب، تفاوت دیگری با نسخه های قبلی شاهین ندارد. طراحان سایپا حتی از عوض کردن طرح رینگ ها هم دریغ کرده اند. یا به عنوان مثال می شد با ایجاد تغییراتی در گرافیک چراغ ها، چهره شاهین پلاس سایپا را نسبت به نسخه معمولی متمایز کرد

البته با وجود گذشت چند سال از زمان طراحی و معرفی به بازار، هنوز هم می توان گفت که شاهین نسبت به ۹۰ درصد سدان های ایرانی مدرن تر است و چهره به روزتری دارد. فرم طراحی و خطوط بدنه شاهین از تناسبات کافی برخوردار است و در چهره این خودرو می توان الگو برداری از برخی محصولات اروپایی و آسیایی را مشاهده کرد.

بررسی کابین شاهین پلاس سایپا

پاشنه آشیل شاهین در نسخه های پیشین، متریال مورد استفاده در کابین خودرو بود که اکنون در نسخه پلاس دست خوش تغییراتی شده است. طرح کلی داشبورد شاهین پلاس تغییری نکرده اما نوع متریال و ترکیب رنگ جدید، فضای اتاق خودرو را به کلی متحول کرده است.

تزئینات نقره ای رنگ کابین شاهین دنده ای در نسخه پلاس جای خود را به تزئینات طرح چوب داده که تم لوکس تری به خودرو می دهد. علاوه بر آن، قطعات مشکی پیانویی هم جلوه بیشتری به این فضا می دهند. متاسفانه الگوی پلاستیک مورد استفاده در ساخت داشبورد چندان تغییری نکرده و هنوز جای ارتقا دارد.

نمایشگر لمسی شاهین پلاس سایپا به نوع اندرویدی تغییر یافته و‌ سایز بزرگتری هم دارد. طرح روکش چرم صندلی های شاهین پلاس هم جدید است و جلوه شیک تری پیدا کرده، ضمن اینکه غربیلک فرمان شاهین پلاس نیز با چرم مصنوعی روکش شده تا خوش دست تر باشد

صندلی راننده در شاهین پلاس برقی تنظیم می شود و گرمکن صندلی هم برای هر دو سرنشین جلو وجود دارد. روی فرمان شاهین پلاس دیگر به مانند شاهین دنده ای شاهد کاور شدن کروز کنترل نیستیم و این آپشن به شکل فابریک در دسترس راننده قرار دارد. سانروف برقی هم که از همان ابتدا در شاهین ها وجود داشت.

 

شاهین پلاس سایپا ایمن تر از قبل

اما در بحث ایمنی با اضافه شدن قابلیت هایی همچون سیستم کنترل پایداری که دکمه آن در سمت چپ فرمان قرار گرفته و سیستم کنترل حرکت در شیب که به صورت پیش فرض کار می کند، شاهین پلاس سایپا حرف های بیشتری برای گفتن دارد. ضمن اینکه وجود ایربگ های جانبی نیز تعداد کل کیسه هواهای شاهین را به ۴ عدد رسانده تا خیال سرنشینان راحت تر باشد. هر چند هنوز تا اضافه شدن ایربگ های پرده ای به خودروهای ایرانی به شکل استاندارد، فاصله زیادی داریم.

تجربه رانندگی با شاهین پلاس سایپا

همان ابتدای استارت زدن خودرو، همین که دیگر مجبور به تحمل آوای نه چندان گوش نواز موتور ۸ سوپاپ نیستیم، جای بسی خرسندی دارد! پیشرانه M15 TC جای خود را به پیشرانه جدیدتری به نام ME16 داده که با همکاری شرکت مگا موتور توسعه داده شده و در حقیقت، یک برداشت ایرانی دیگر از موتور EC5 فرانسوی هاست.

پیش از این، ایران خودرو هم با ایجاد تغییراتی در پیشرانه محبوب TU5 دست به تولید نسخه پلاس این موتور با الگو برداری از نسخه ساخت فرانسه زده بود که شاهد استفاده از این موتور روی تارا، رانا پلاس و برخی مدل های پژو ۲۰۷ بودیم. با این اوصاف می توان گفت که شاهین پلاس سایپا عملا خواهر خوانده ای جدید از تارا به شمار می رود که سبک طراحی مخصوص به خودش را دارد.

حتی در بحث انتقال قدرت هم سایپایی ها مشابه با شرکت رقیب اقدام کرده و به سراغ گیربکس ۶ سرعته AT ساخت کمپانی DAE رفته اند. البته همین که مجاب شده اند که CVT ساخت پانچ را کنار بگذارند هم جالب توجه است. اما عملکرد این گیربکس AT در ترکیب با موتور تنفس طبیعی آنقدرها هم بی نقص به نظر نمی آید.

 

شاهین پلاس در شروع حرکت، یک شتاب گیری کاملا معمولی با تاخیر بسیار در شتاب اولیه را از خود به نمایش می گذارد. باید دید که این مشکل از مپ موتور ریشه می گیرد یا به دریچه گاز برقی خودرو باز می گردد. حتی شاید کالیبره گیربکس و موتور هنوز کامل نشده باشد. صد البته که گرمای تابستانی بیش از حد روز تست و فشار زیاد اهالی رسانه به آن دو دستگاه خودرو هم در افت عملکرد آنها بی تاثیر نبوده است.

به هر روی، شاهین پلاس سایپا در شتاب اولیه مایوس کننده به نظر رسید. اما با بالا رفتن سرعت، موتور بهتر دور می گیرد و کشش نسبتا خوبی از خود نشان می دهد. شاید اگر موتور قدرتمندتری روی این خودرو قرار می گرفت، به مراتب اتومبیل هیجان انگیز تری می شد.

هر چند که تجربه قبلی نشان داده که گاهی برای اطمینان خاطر بیشتر در خودروهای ایرانی، بهتر است قید توربو بازی را بزنیم و به توان کمتر قناعت کنیم!

سواری شاهین پلاس سایپا همچون گذشته کماکان نرم و راحت است و بی اغراق می توان گفت که لذت رانندگی نسبی را دارد.هندلینگ خودرو با توجه به سیستم تعلیق قدیمی به کار رفته در محور عقب، چندان دلچسب نیست اما وجود ESP تا حدی درجه اعتماد ما به این سدان ایرانی را بالا می برد. در یک کلام بگوییم که هوس ژانگولر بازی با این سدان اقتصادی بازار را از سرتان بیرون کنید و متشخص برانید! به هر حال شما یک اتومبیل خانوادگی خریده اید.

 

قیمت شاهین پلاس سایپا

سایپا هم اکنون با برگزاری کلینیک های نظر سنجی خودرویی، در تلاش برای قیمت گذاری شاهین پلاس به درست ترین شکل است. منطق مدیران سایپا هم در تعیین بهای این محصول، قیمت رقبای هم سگمنت آن در بازار آزاد است. جک جی ۴ و دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک و تارا اتوماتیک سه رقیب اصلی و گردن کلفت شاهین پلاس به حساب می آیند که هر یک، برتری های مختص به خود را دارند. طبق برآوردهای اولیه، قیمت تخمینی شاهین پلاس در صورت عدم ایجاد تحولات سیاسی و اقتصادی ناگهانی، در محدوده ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان پیش بینی شده که با این حساب، تنور رقابت در این رده از سدان های نیمه اقتصادی بازار، داغ تر از هر زمان خواهد شد.

برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
5 از 1 رای

دیدگاه شما چیست؟