در چند ماه گذشته، بحث بحران مالی خودروسازان معروف جهانی به قدری جدی است که پس از فولکسواگن و آئودی، گویا این موضوع اکنون به خودروساز ژاپنی، یعنی نیسان رسیده است.
در چند ماه گذشته، بحث بحران مالی خودروسازان معروف جهانی به قدری جدی است که پس از فولکسواگن و آئودی، گویا این موضوع اکنون به خودروساز ژاپنی، یعنی نیسان رسیده است.
به گزارش خودرونویس، تلاش نیسان برای کنار آمدن با شرایط سخت تر صنعت خودرو و رفع ضعف های کسب و کارش به شدت افزایش یافته است و این خودروساز چاره ای جز کاهش دستمزد، تولید و نیروی کار ندارد.
این شرکت ژاپنی پس از افت 94 درصدی درآمد خالص در نیمه اول،9000 کارگر را در سراسر جهان اخراج کرد و ظرفیت خود را به میزان یک پنجم کاهش داد. همچنین نیسان قرار است بخشی از سهام خود در میتسوبیشی موتورز را پس از 448.3 میلیارد ین (2.9 میلیارد دلار) ضرر مالی طی شش ماه گذشته، بفروشد. این موضوع برای ماکوتو اوچیدا، مدیرعامل این شرکت که نیمی از سرمایه خود را در این ماه از دست خواهد داد، نتایج فاجعهباری دارد.
مدیرعامل نیسان به سرمایه گذاران گفت: نیسان نه تنها از چالش های خارجی، بلکه از مسائل خاص و داخلی نیز متاثر شده است. وی همچنین به رشد سرسام آور خودروسازان چینی اشاره کرد و گفت: نیسان اهداف فروش بیش از حد جاه طلبانه را برای خود تعیین کرده است و رسیدن به این اهداف، یک چالش اساسی خواهد بود.
نیسان در حال حاضر درآمد عملیاتی خود را در سال مالی منتهی به ماه مارس، تا 150 میلیارد ین کاهش می دهد که 70 درصد از پیش بینی قبلی خود کمتر است. این شرکت همچنین چشم انداز درآمد خود را بیش از 9 درصد کاهش داد؛ به این معنی که آنها اکنون تقریبا هیچ رشدی را برای امسال انتظار ندارند.
رابطه مستقیم بحران مالی خودروسازان و شرکت های چینی!
اوچیدا از سال 2019، زمانی که نیسان در پی استعفای کارلوس گون،رئیس سابق این شرکت با یک بحران جدی مواجه بود، در راس کار قرار داشت. وی با رقبای سرسختی مانند تسلا و BYD چین روبهرو بود و در حال حاضر این عوامل سبب شده در بین خودروسازان ژاپنی ضعیف تر شود.
به گفته تحلیل گران نیسان در حال حاضر بسیار ضعیف شده است و تنها راه این شرکت برای بهبود فروش، کاهش قیمتها است.
مدیرعامل این شرکت برای خروج نیسان از این بحران برنامه هایی نظیر گسترش خط تولید خودروهای الکتریکی را در سر دارد اما به گفته تحلیلگران، راه اندازی این خطوط جدید نیز از مشکلات نیسان کم نخواهد کرد.
علاوهبر این خودروساز ژاپنی در بازار چین که بزرگترین بازار خودروی جهان محسوب میشود نیز با مشکلاتی مواجه است. در ماه ژوئن، این شرکت اعلام کرد که تولید خود را در کارخانه ای در چانگژو به دلیل افت فروش متوقف خواهد کرد.
این شرکت در اوایل سال جاری هدف تولید خود را برای سال مالی جاری تا 50 هزار دستگاه کاهش داد و به 3.65 میلیون دستگاه رساند.
برای خروج از بحران نیسان در ماه مارس با هوندا و میتسوبیشی موتورز برای همکاری در توسعه نرمافزار داخلی به توافق رسید که این توافق می تواند این سه خودروساز را در مقابل تویوتا و اتحاد آن با سوبارو، سوزوکی و مزدا قرار دهد.
دیدگاه شما چیست؟