شاهین پلاس سایپا، یکی پس از دیگری در مسیر افزایش قیمت گام میگذارد و از صبح امروز، کانال یک میلیارد و 200 میلیون تومان را هم پشت سر گذاشت.
شاهین پلاس سایپا، یکی پس از دیگری در مسیر افزایش قیمت گام میگذارد و از صبح امروز، کانال یک میلیارد و 200 میلیون تومان را هم پشت سر گذاشت.
به گزارش خودرونویس، با افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، برخی از خودروهای داخلی بازار، افزایش قیمتهایی را از هفته گذشته تاکنون تجربه کردهاند. البته لازم به ذکر است که این رشد قیمت، تنها تحت تأثیر گران شدن نرخ ارز بوده و در حال حاضر، اثری از افزایش حجم معاملات بازار به چشم نمیخورد.
نسخه جدیدتر شاهین که با پسوند پلاس شناخته میشود، جزو جدیدترین و البته گرانترین محصولات داخلی نارنجیپوشان جاده مخصوص به شمار میرود که از همان ابتدا با قیمتی متفاوتتر نسبت به دیگر خودروهای تولیدی این شرکت در بازار عرضه شد.
حال در جدیدترین تحولات بازار خودرو ایران، قیمت شاهین پلاس اتوماتیک از مرز یک میلیارد و 200 میلیون تومان هم عبور کرد و به لقب گرانترین محصول داخلی بازار، پس از ریرا ایران خودرو رسید. اما ققنوس سایپا با این قیمت، ارزش خرید دارد؟
سرآغاز تولید شاهین پلاس در سایپا
استارت تولید خودرو شاهین با هدف بهروزرسانی سبد محصولات سایپا از سال 1393 زده شد و توسعه این محصول در سالهایی ادامه یافت که قرارداد برجام امضا شده بود و خودروسازان خارجی برای همکاری با شرکتهای داخلی، اعلام آمادگی کرده بودند.
در آن زمان، پس از کشوقوسهای فراوان، قرار شد تا موتور محصولات برلیانس که از برند میتسوبیشی آلمان بود، روی بدنه شاهین (رهام) قرار بگیرد. اما با بدعهدی شرکای خارجی و تشدید تحریمهای بینالمللی، این موضوع به نتیجه نرسید و سایپا به سراغ موتور قدیمی خود، یعنی M13 رفت.
با بهبود موتور M13 و نصب سیستم توربو روی این پیشرانه که همان موتور تیبا به حساب میآید، موتور M15T متولد شد. این موتور از همان ابتدا، پاشنهآشیل سدان ردهبالای سایپا به حساب میآمد و این شرکت از همان زمان به فکر یک پیشرانه جدید و بهروز برای شاهین خود بود.
در نهایت پس از چند سال وقفه، شاهین با موتور جدید ME16 یا همان موتور TU5P روانه بازار شد، اما به تصمیم سایپا، این خودرو با پسوند پلاس و به عنوان یک خودروی جدید به بازار ایران معرفی شد. به عبارتی دیگر، سایپا تصمیم گرفت تا خودروی قبلی را با همان پیشرانه M15T روی خط تولید نگه دارد و پیشرانه جدید خود را تنها با گیربکس اتومات در بازار عرضه کند.
پیش از ورود شاهین پلاس به بازار، پیشبینی میشد که اگر قیمتگذاری درستی روی این خودرو انجام بگیرد، ققنوس سایپا میتواند سهم قابل توجهی از بازار را تصاحب کند؛ چرا که این خودرو در کنار طراحی ظاهری قابل قبول، مقاومت بسیار خوبی هم در تصادفات جادهای از خود نشان میدهد.
البته چنین نشد و چند ماه پیش، سایپا سدان جدید خود را با قیمت 750 میلیون تومانی به فروش رساند و پس از مدتی، قیمت درب کارخانه خودرو به 862 میلیون تومان رسید. همین عامل، زمینه را برای ورود خودرو با قیمتهای فضاییتر در بازار را فراهم کرد و امروز، شنبه، 8 دی 1403، قیمت شاهین پلاس به یک میلیارد و 215 میلیون تومان رسید.
آشنایی با نسخه جدید شاهین
شاهین پلاس سایپا به یک موتور 1.6 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی مجهز است که قادر به تولید حدود 111 اسب بخار قدرت و 150 نیوتن متر گشتاور است. این موتور به یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک (AT) متصل بوده و قدرت تولیدی پیشرانه را به چرخهای جلو منتقل میکند.
این خودرو در مقایسه با محصولات قدیمیتر سایپا مانند تیبا یا پراید، طراحی جذابتری دارد. طول شاهین پلاس 4446 میلیمتر، عرض آن 1771 میلیمتر و ارتفاع به 1490 میلیمتر میرسد. همچنین، فاصله بین دو محور آن حدود 2650 میلیمتر است که فضای داخلی مناسبی را برای سرنشینان فراهم میکند.
از لحاظ آپشنها و امکانات رفاهی و ایمنی، نسخه پلاس شاهین دارای نمایشگر لمسی 10 اینچی برای سیستم سرگرمی، تهویه مطبوع اتوماتیک، کروز کنترل، دوربین عقب، فرمان برقی، دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، سیستم ABS (ترمز ضدقفل)، EBD (توزیع الکترونیکی نیروی ترمز) و ESC (کنترل پایداری الکترونیکی) است. البته این امکانات ایمنی در مقایسه با خودروهای روز جهانی همچنان بهعنوان یک نقطه ضعف محسوب میشود.
شاهین پلاس 1.2 میلیاردی ارزش خرید دارد؟
با توجه به ویژگیها و مشخصات فنی که برای شاهین پلاس ذکر شد، این خودرو بهعنوان یک مدل میانرده با طراحی نسبتاً مدرن و امکانات قابل قبول در کلاس خود بهشمار میآید. اما زمانی که قیمت آن از مرز یک میلیارد و 200 میلیون تومان عبور میکند، سوالاتی در خصوص ارزش خرید آن مطرح میشود.
در حال حاضر، بسیاری از فعالان بازار بر این باورند که قیمت شاهین پلاس با توجه به امکانات و کیفیت ساخت آن چندان توجیهپذیر نیست. مقایسه این خودرو با رقبای ایرانی و چینی آن در همین بازه قیمتی، بهویژه از نظر کیفیت متریال داخلی و ویژگیهای ایمنی، میتواند دلایل زیادی برای این انتقادها فراهم آورد.
در نهایت کسانی که به دنبال خرید خودرویی ایرانی با ظاهری متفاوت و ویژگیهای مناسب هستند، احتمالاً شاهین پلاس یکی از گزینههای قابل قبول برای آنها باشد. اما آنطور که به نظر میرسد در مقایسه با گزینههای موجود در بازار، ممکن است که این خودرو نتواند گزینه بهتری باشد. بنابراین، اگرچه شاهین پلاس ویژگیهای فنی قابل قبولی دارد نسبت به بسیاری از محصولات ایرانی دارد، اما با قیمت کنونی، چندان گزینه مقرون بهصرفهای بهحساب نمیآید.
دیدگاه شما چیست؟