نخستین و بزرگترین کارخانه تولید کامیون کشنده در جنوب کشور به دستور رئیس جمهور از طریق ارتباط تصویری به بهره برداری رسید.
به گزارش خودرونویس، مدیر عامل این کارخانه با بیان اینکه برای تولید این کامیونها استاندارهای ۸۵گانه اروپا را با موفقیت در ساخت خودروها پشت سر گذاشته افزود: کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگیها، حفظ محیط زیست و استاندار سازی از مهمترین ویژگی این کشندها ست.
قلی زاده گفت: شرکت شایان دیزل در مرحله نخست برای ۱۶۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۲هزار نفر به صورت غیر اشتغال ایجاد کرده است..
او ادامه داد: این کارخانه سالانه ۳هزار دستگاه کامیون تولید میکند.
تولید خودروی سنگین در کشور ۱۲.۵ درصد افزایش یافت
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در چهار ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، تولید خودروهای تجاری و سنگین در کشور ۱۲.۵ درصد رشد داشته است.
مهدی صادقی نیارکی، در سومین روز از هفته دولت و در آیین افتتاح واحد تولیدی کامیون کشنده در شیراز که به صورت ویدیو کنفرانس توسط رییس جمهوری انجام شد افزود: هماینک میزان تولید سالانه کامیون و کشنده در کشور به ۳۶ هزار دستگاه، کامیونت ۲۴ هزار دستگاه و انواع اتوبوس ۱۵ هزار دستگاه رسیده است.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر طرحی تحت عنوان نوسازی ناوگان تجاری از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در کشور آغاز شد که بر اساس آن میبایست طی سه سال ۱۷۶ هزار دستگاه خودرو بازسازی و نوسازی شود که امسال این وزارتخانه در قالب همین طرح نوسازی و بازسازی ۲۵ هزار دستگاه را با نیاز ارزی حدود یک میلیارد دلار دنبال خواهد کرد.
او گفت: تقاضا داریم که رییس جمهوری تاکید کنند که بانک مرکزی با طرحهایی که برای تخصیص ارز پذیرش شدهاند همراهی و همکاری کند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در هفته گذشته تفاهم نامهای با پیگیری وزیر راه و شهرسازی داشتیم مبنی بر عقد قرارداد سازمان راهداری با یکی از بزرگترین شرکتهای تولید خودروهای تجاری مبنی بر بازسازی یک هزار دستگاه کشنده که این اقدام نوع جدیدی از تامین مالی است که اتفاق افتاده و ۸۰ درصد هزینه را بانکها در قالب تسهیلات پرداخت خواهند کرد.
صادقی نیارکی تصریح کرد: انتظار داریم که چنانچه مسیر نوسازی ناوگان به هر دلیل امکانپذیر نیست این مدل شیوه نوسازی ارتقاء پیدا کند تا بتوانیم امسال بالغ بر ۲۰ هزار دستگاه را با این روش بازسازی و نوسازی کنیم.
وی، در خصوص بازسازی و نوسازی اتوبوسهای درون شهری هم گفت: یک ظرفیت بسیار مناسبی در واحدها و بنگاههای تولید خودرو داریم برای اینکه بتوانیم با یک چهارم قیمت اتوبوس نو، خودروها و اتوبوسهای درون شهری را باسازی و نوسازی کنیم که برای انجام این کار نیاز به تامین اعتبار داریم.
او افزود: در همین راستا، تفاهمنامههایی توسط بنگاههای تولیدی خودرو با شهرداریها منعقد شده که نیاز به پیگیری و عملیاتی شدن دارد.
وی، در خصوص طرح تولید کامیون کشنده شایان دیزل نیز گفت: این طرح که امروز شاهد بهرهبرداری از آن هستیم تولید سالانه سه هزار دستگاه خودرو را دارد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: برای اجرای این طرح که زمینه ۱۰۰ فرصت شغلی را ایجاد کرده، ۲۸۷ میلیارد تومان به نرخ جاری سرمایهگذاری شده است.
صادقی نیارکی افزود: این خودروساز توانسته استانداردهای ۸۵ گانه طی کند و تنها مشکل آن نیز بحث تامین و تخصیص ارز هست که امیدواریم با همکاری بانک مرکزی این مشکل مرتفع شود.
همزمان با هفته دهم پویش ملی “تولید، تداوم امید” و هفته دولت، سه طرح بزرگ صنعتی و معدنی با دستور ویدئو کنفرانسی دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان در استان های یزد، کردستان و فارس به بهرهبرداری رسید که طرح تولید کامیون کشنده در منطقه ویژه اقتصادی شیراز از جمله این طرحها بود.
این طرح در محل شرکت شایان دیزل با ظرفیت تولید سالانه سه هزار دستگاه با سرمایهگذاری ۱۲۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۰۰ نفر، افتتاح شد.
معرفی کشنده شایان دیزل
اولین محصول شایان دیزل یک کشنده 2*4 است که با همکاری شرکت اروپایی DAFRAN DIESEL طراحی و مهندسی خودرو در اروپا و همکاری و بهرهگرفتن از متخصصان صنعت خودرو کشور طراحی و به مرحله تولید انبوه رسیده است.
محصول مذکور دارای موتور ۶ سیلندر ۲۴ سوپاپ با حجم ۱۲۱۵۵ سیسی است که مجهز به سیستم سوخت رسانی Common Rail و ECU محصول شرکت Bosch آلمان بوده واز جمله مزایای مهم آن می توان به توانی برابر با ۴۸۰ اسب بخار اشاره نمود که به صورت سیستم و واحد فنی مجزا، موفق به اخذ E-mark گردیده است. مزیت دیگر این کشنده، بهرهمندی از گیربکس AMT و جعبه فرمان محصول کارخانه ZF آلمان است.
یکی از قابلیتهای برجسته این محصول بهره مندی از سیستم LDWS (سیستم هشدارخروج از خطوط جاده) می باشد. این خودرو دارای استانداردهای استحکام کابین اروپایی است که روی چهار بالن هوا قرار گرفته است قابلیت مذکور، این خودرو را از سایر رقبا متمایز می نماید. تنظیم ارتفاع فرمان بصورت پنوماتیک (بادی – برقی) می باشد ، پدالهای قابل تنظیم، آینههای گرمکندار، تهویه مطبوع اتوماتیک، قطعکن برق دستی، فیلتر آبگیر سوخت، کروز کنترل و بخاری درجا نیز بخشی دیگر از امکانات این خودروی منحصربفرد به شمار میرود.
دیدگاه شما چیست؟