همان طور که می دانید در هنگام تعویض پلاک جهت صدور پلاک جدید به نام خریدار خودرو، بایستی طبق قوانین احراز محل سکونت را خریدار خودرو ارائه دهد.
همان طور که می دانید در هنگام تعویض پلاک جهت صدور پلاک جدید به نام خریدار خودرو، بایستی طبق قوانین احراز محل سکونت را خریدار خودرو ارائه دهد.
به گزارش خودرونویس، در زمان تعویض پلاک خودرو، پلیس راهور باید مطمئن شود که محل سکونت مالک خودرو با شماره دو رقمی پلاک خودرو، مطابقت دارد.
این اطمینان توسط سندی با نام احراز محل سکونت، قابل اعلام است. در واقع داشتن مدارک احراز محل سکونت، به پلیس راهور ثابت میکند که اطلاعات شما در سامانه شمارهگذاری پلیس، بهروز رسانی شده است.
چه زمانی به احراز محل سکونت نیاز داریم؟
به طور کلی افراد زیر باید نسبت به احراز محل سکونت خود اقدام کنند:
خریداران خودروی صفر: همه متقاضیان خرید خودرو، باید در سامانه سخا، آدرس محل سکونت خود را ثبت یا بهروزرسانی کنند.
افرادی که قصد رفتن به تعویض پلاک دارند: بدون احراز محل سکونت، امکان ارائه هیچ خدمتی از سوی مراکز تعویض پلاک وجود ندارد. تا زمانی که در سامانه سخا آدرس محل سکونت افراد موردتأیید قرار نگیرد، تعویض پلاک از طریق سامانه نوبتدهی تعویض پلاک امکانپذیر نخواهد بود.
مدارک احراز آدرس محل سکونت مالک خانه
مالک خودرو باید سند مالکیت خانه را ارائه دهد تا بتواند آدرس مالک را تأیید کند. البته، ارائه قبض خدماتی مثل آب، برق یا گاز هم میتواند تأییدکننده آدرس مالک باشد.
مراحل دریافت برگه احراز محل سکونت
مراجعه حضوری
با ارائه مدارک احراز هویت مالک خودرو، برگه احراز هویت توسط مراکز تعویض پلاک خودرو صادر میشود. ازاینرو نیاز است که مالکان خودرو برای دریافت این برگه به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند.
در هر استانی که هستید، ابتدا از طریق آدرس اینترنتی nobatdehi.epolice.ir نوبت بگیرید. سپس طبق جدول زمانبندی، روز و ساعت مناسب را انتخاب کنید و در همان تاریخ در مرکز تعویض پلاک حاضر شوید.
مراجعه به سامانه سخا
بر اساس اطلاعیهای که ایرانخودرو در سال ۱۴۰۰ منتشر کرد، روال احراز سکونت مالکین خودرو تغییر کرده است و افراد میتوانند با مراجعه به سامانه سخا به نشانی اینترنتی sakha.epolice.ir برای احراز آدرس محل سکونت خود اقدام کنند. یعنی دیگر نیازی نیست که افراد به مراکز تعویض پلاک خودرو، نمایندگیها و دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنند.
توجه داشته باشید در صورتی که آدرس محل سکونت یا شماره تماس شما تغییر کرده است، بهتر است در اسرع وقت نسبت به تغییر آدرس خود در سامانه سخا اقدام کنید. در غیر این صورت مکاتبات پلیس با مالک مانند پیامکهای جریمه رانندگی به دست شما نخواهد رسید. همچنین درصورتیکه تخلف رانندگی رخ دهد و در سامانه راهور آدرس سکونت بهروزرسانی نشده باشد، مالک خودرو مجرم محسوب میشود و موظف به پاسخگویی به مراجع قضایی خواهد بود.
دیدگاه شما چیست؟