مدیر مرکز تحقیقات ایران خودرو از آمادگی این شرکت برای تولید انبوه ری را برقی طی ماه های آینده خبر داد. وی در حاشیه دومین دوره نمایشگاه تحول صنعت خودرو همچنین در خصوص برنامه آتی ایران خودرو برای توسعه محصول در جمع خبرنگاران صحبت کرد.
مدیر مرکز تحقیقات ایران خودرو از آمادگی این شرکت برای تولید انبوه ری را برقی طی ماه های آینده خبر داد. وی در حاشیه دومین دوره نمایشگاه تحول صنعت خودرو همچنین در خصوص برنامه آتی ایران خودرو برای توسعه محصول در جمع خبرنگاران صحبت کرد.
به گزارش خودرونویس، مهدی رادمنش مدیر مرکز تحقیقات، طراحی و توسعه و تکوین محصولات ایران خودرو در حاشیه دومین نمایشگاه تحویل صنعت خودرو در جمع خبرنگاران در خصوص طرح های توسعه محصول ایران خودرو گفت: در شرکت ایران خودرو بحث توسعه محصول خودرو در قالب معاونت تحقیقات طراحی و توسعه محصول جلو می بریم، شرکت های زیرمجموعه ایران خودرو شامل شرکت ایپکو متولی توسعه موتور در ایران خودرو است، شرکت جتکو متولی توسعه اجرای برقی خودرو و خودرو برقی است و بصورت متمرکز نیز معاونت تمام پروژ ها را راهبری می کند.
رادمنش گفت: در حال حاضر پلتفرم هایی که در شرکت ایران خودرو درحال تولید است، پلتفرم P200 بود با که با خودرو 206 تولید آن آغاز شد و در حال حاضر در حال تولید 207 روی این پلتفرم هستیم .در آینده نزدیک برنامه داریم که مجددا 207 صندوق دار را تولید کنیم زیرا استقبال خوبی از این محصول شده بود با تغییراتی که در موتور ایجاد کردیم و آن را تقویت کردیم و گیربکس اتوماتیک 6 سرعته که آورده ایم امیدواریم پلتفرم P200 با 207 صندوق دار ادامه پیدا کند. لازم به ذکر است خودرو رانا نیز روی همین پلتفرم تولید شده و اکنون در حال تولید رانا پلاس هستیم و در واقع تولید خانواده محصولات 207 و رانا روی پلتفرم P200 ادامه پیدا خواهد کرد.
رادمنش اظهار کرد یکی از پلتفرم های ما پلتفرم P700 است که بیس آن خودرو سمند بود. بعد از آن خودرو سورن و دنا را نیز توسعه داده ایم. سمند از تولید خارج شده است و تمرکز ما بر روی تولید دنا و سورن است.
وی ادامه داد: برنامه ای داریم که بتوانیم با توجه به قوای محرکه جدیدی که در حال توسعه آن هستیم محصول بعدی خانواده P700 را با یک ظاهر جدید و تریم داخلی و خارجی و با یک قوای محرکه و مصرف بنزین کمتر توسعه دهیم و احتمال دارد گیبرکس DCT را بتوانیم روی آن نصب کنیم که البته فعلا در حد مطالعه است.
رادمنش گفت: پلتفرم 405 که از رده خارج شد و خودرو پارس آخرین خودروی این پلتفرم بود که تا آخر سال از رده خارج می شود. ایران خودرو قصد دارد سورن پلاس XU7P را جایگزین پژو پارس کند. سورن پلاس تا به امروز در سایت تبریز با موتور EF7 تولید می شد. زمانی که برنامه از رده خارج کردن پژو پارس را آغاز کردیم برنامه ریزی کردیم موتور XU7P را که موتور بهبود یافته XU7 است را روی سورن پلاس نصب کنیم و سایت های تولیدی ما در کرمانشاه ، فارس و … قرار است که محصول سورن پلاس XU7P را تولید کنند.
وی ادامه داد: پلتفرم جدید ما پلتفرم IKP1 بوده که محصول تارا را روی آن اجرا کرده ایم و برنامه های آتی توسعه محصول ایران خودرو روی این پلتفرم و پلتفرم ری را خواهد بود.
وی افزود: پلتفرم تارا در حاضر محصول اولیه این پلتفرم بوده که در دو مدل اتوماتیک و دنده ای تولید شده اکنون هم در نمایشگاه تحول صنعت خودروی تارا V4 را که امکانات ایمنی و رفاهی بیشتری نسبت به مدل پیشین دارد به نمایش گذاشته ایم. در آینده هم قرار است نسخه هیبریدی تارا توسط ایران خودرو تولید شود.
رادمنش ضمن اشاره به انواع خودروهای برقی و هیبریدی اظهار کرد که سطوح برقی سازی در خودرو متنوع بوده که از Mild Hybrid آغاز می شود که در آن از نیروی برق در رانش خودرو استفاده نمی شود تا سیستم های تمام برقی. وی در ادامه گفت که در برنامه توسعه ایران خودرو موتورهای Mild Hybrid بود اما آن را حذف کردیم. چراکه این سیستم هیبریدی خفیف در دنیا اکنون توسعه داده نمی شود و مزیت خاصی ندارد بنابراین تمرکز ما بر روی فول هیبرید و برقی است.
تارا هیبریدی سال آینده از راه می رسد
وی گفت: در حال تبدیل پلتفرم تارا به هیبرید هستیم و این پروژه در حال توسعه است ما تا انتهای سال آینده تارا هیبریدی را عرضه می کنیم اصلی ترین قطعه خودرو هیبرید یک گیربکس خاصی است که در داخل گیبرکس ژنراتور و موتور دارد و همزمان می تواند بین موتور احتراق داخلی و موتور الکتیرکی سوییچ کند و بهترین راندمان را داشته باشد محاسبات مهندسی ما نشان می دهد که 40 درصد مصرف سوخت تارا هیبریدی نسبت به نمونه بنزینی کاهش پیدا می کند.
وی گفت: این محصول هیبریدی با موتور EC5 در فاز اول عرضه می شود و بعد از این که موتور IK3 هم عرضه شد خودروی هیبریدی با این موتور سه سیلندر عرضه خواهد شد. پیش بینی ما این است که تا انتهای سال آینده این محصول قابلیت تجاری شدن دارد اگر فرایند طولانی شود بیشتر بحث استانداردهای اجباری است که سبب می شود این فرایند طولانی شود اما تا آخر سال بعد تارای هیبرید را خواهیم داشت.
وی گفت: در ادامه پلتفرم جدید ری را را عرضه می کنیم ، پروژه ری را وضعیت مطلوبی دارد ما خط بدنه سازی جدیدی را در ایران خودرو تاسیس کرده ایم این خط بسیار پیشرفته و رباتیک و دارای کیفیت بالایی است در حال حاضر در مراحل پایانی نصب تجهیزات هستیم و از نیمه آذرماه بدنه با کیفیت نهایی را در این خط تولید می کنیم.
وی افزود: از ابتدای دی ماه وارد خط مونتاژ می شویم این خط هم خط مونتاژ جدید است که برای خودرو ری را توسعه داده شده است. نمونه خودرو را در نمایشگاه تحول صنعت خودرو عرضه کرده ایم و از اوایل دی ماه می توانیم خودرو اصلی را ارائه دهیم که با کیفیت نهایی ساخته شده است و از نیمه بهمن ماه وارد فاز تولید انبوه می شویم .
وی افزود: پیش بینی ما این است که تا آخر امسال مجوز شماره گذاری ری را را می گیریم و از ابتدای سال آینده ری را با موتور بنزینی را خواهیم داشت. همچنین 500 دستگاه برنامه ریزی شده که در همین امسال تولید شود. روی ری را موتور EF7 پلاس توربو شارژ را نصب می کنیم که موتوری است با توان و گشتاور بسیار بالا که قویترین موتور ساخت داخل بوده که بخشی از سبد محصولات ما را پوشش می دهد.
وی در دامه بیان کرد: گیبرگس 6 سرعته اتوماتیک روی این محصول پیش بینی کرده ایم و مجهز به ایربگ و امکانات متعددی است و یکی از خودروهای لوکس و مجهز ما خواهد شد و ما آینده روشنی را برای آن پیشبینی می کنیم .
تولید ری را برقی از ماه های آینده
وی بیان کرد: برای خودروی ری را همزمان با توجه به اینکه آینده خودروهای برقی بالاخره در دنیا رشد می کند ما نیز به دنبال تولید ری را برقی هستیم، ایران خودرو اولین پروژه های برقی خود را سال های گذشته اجرا کرده بود جدیدترین محصول برقی ما تارای برقی بود این خودرو با توان شرکت های دانش بنیان توسعه داده شد. ورژن اصلی خودرو ری را برقی را ما با تکنولوزی Six in One کار می کنیم. این خودرو یک باطری 53 کیلووات ساعتی دارد که تست این باطری توسط شرکت جتکو انجام شده است و بسیار راندمان خوبی دارد. تلاش ما این است برای تولید این باطری ما فقط سلول باتری را وارد کنیم پکیجینگ را در داخل ایران انجام دهیم که هم بتوانیم ارزبری کمتری داشته باشیم و هم کمک به زنجیره تامین کمک کنیم.
وی گفت: تا یک ماه و نیم آینده پروژه ری را برقی استارت می خورد و ما برای تولید انبوه آن آمادگی داریم و به وزارت صمت قول داده ایم این محصول را عرضه کنیم و تا انتهای سال آینده که این محصول عرضه شود سهم خوبی را در بین خودروهای برقی به دست می آورد. پیمایش این خودرو با توجه به باطری که برای آن در نظر گرفته شده 420 کیلومتر است اما این باطری قابلیت افزایش دارد و می تواند تا 500 کیلومتر پیمایش را به جلو ببریم و شارژ 20 تا 80 درصد باطری در فست شارژ نیم ساعت زمان می برد و با برق شهری هشت ساعت زمان نیاز است تا کاملا شارژ آن پر شود.
وی بیان کرد: در ادامه برنامه ریزی برای یک پلتفرم برقی را در دستور کار داریم زیرا محصول ری را در ابتدا یک خودرو بنزینی بود اما در فاز توسعه پیش بینی برقی شدن را کرده بودیم و محل نصب باطری ها در خودرو ری را طراحی شده بود و خودرویی است که خیلی سریع می توانیم مدل برقی آن را بسازیم .
وی ادامه داد: در سفری که آقای دکتر عظیمی داشتن به کشور چین چند تا تفاهم نامه امضا شد که همه آن ها تفاهم نامه های استراتژیک برای ایران خودرو هستند،با یک شرکت طراحی چینی که سابقه بسیار قوی در طراحی خودرو دارد می خواهیم همکاری هایی را آغاز کنیم که نیروی متخصص خود را به ایران اعزام کند که در کنار متخصصین ما در طراحی پلتفرم ها و خودروهای جدید ما مشارکت داشته باشند.
وی ادامه داد: همین طور در این سفر، تفاهم نامه ای در خصوص گیربکس اتوماتیک DCT امضا کرده ایم که بتوانیم خیلی سریع این گیربکس را ساخت داخل کنیم ، شاید سوال پیش بیاد که در حال حاضر که آینده صنعت خودرو به سمت خودرو برقی پیش می رود چرا ایران خودرو به سراغ گیبرگس اتوماتیک DCT رفته است ، پیش بینی های ما واقع گرایانه است یعنی ما فکر نمی کنیم که توسعه خودرو برقی در ایران خیلی سریع رخ دهد همین طور که در کشورهای دنیا هم به آرامی این پروسه ادامه دارد فقط کشور چین است که به دلیل زیرساخت های خوب بسیار سریع در تولید خودروهای برقی رشد کرده است برای همین ما تردیدی نداریم که گیربکس اتوماتیک یکی از نیازهای صنعت خودرو است و سعی کرده ایم که در این مقطع این اقدام رو انجام دهیم.
نصب گیربکس دو کلاچه DCT روی محصولات آینده ایران خودرو
رادمنش در خصوص توسعه گیربکس اتوماتیک DCT جدید گفت که برای تولید گیربکس اتوماتیک DCT تر با یک شرکت بسیار معتبر چینی که یکی از بزرگترین سازندگان گیربکس اتوماتیک است توافق کرده ایم این شرکت دانس فنی این گیبرکس را در اختیار ما می گذارد. ما در فاز اول این گیبرکس را با موتور EF7 کوپل کرده و روی محصولات خود نصب می کنیم و در مرحله بعد خط مونتاژ این گیبرکس را خریداری می کنیم و تا چندماه آینده در شرکت نیرو محرکه نصب می شود و پیش بینی می شود از حدود 6 الی 9 ماه آینده وارد ساخت داخل شویم. با آمدن گیربکس اتوماتیک DCT که یکی از مزیت های آن عملکرد بسیار مناسب سبب می شود مصرف سوخت نسبت به گیربکس اتوماتیک کاهش پیدا کند و فکر می کنیم محصولات آینده خود را را بتوانیم از گیبرکس اتوماتیک به گیربگس DCT سوق دهیم.
وی گفت: در حوزه موتور نیز موتور EF7 که موتور ملی است را ارتقا داده ایم و به نام موتور EF7 پلاس در حال تولید است که هدف اصلی از تولید این موتور کاهش مصرف سوخت است و مدل توربو شارژ آن را نیز توسعه داده ایم. محصولات آینده ایران خودرو روی موتورهای TU و EF توسعه داده می شود در ادامه ما موتور سه سیلندر را در دستور کار داریم که تولید این موتور اتفاق بسیار بزرگی است طراحی این موتور در ایران خودرو انجام و تست شده است و وارد فاز تولید می شود ما در ایران خودرو توسعه تکنولوژی را دنبال می کنیم .
تکنولوژی چراغ های ری را
وی در ادامه در خصوص طراحی چراغ های خودرو ری را گفت: علت این که چراغ های خودرو ری را تکنولوژی به روزی ندارد این است که می خواستیم سبد قیمتی این محصول را مدیریت کنیم انشاله در به روزآوری های آینده سعی می شود از تکنولوژ های جدید استفاده شود.
وی در خصوص داخلی سازی اجزای خودرو برقی ری را و تارا گفت : این خودروها به جز اجزای برقی آن مابقی ساخت داخل است و چون قیمت باطری مهم است همین یک موضوع می تواند درصد بالایی از یک خودرو برقی را به خود اختصاص دهد. ما تجربه ساخت خودرو برقی تارا را داریم و سازنده های ایرانی در کنار ما مشغول نمونه سازی شدند ولی زمانی که می خواهیم به تیراژ انبوه برسیم موانع تولید انبوه پیش می آید و اکثر شرکت های دانش بنیان توان تولید انبوه را ندارند. بنابراین در فاز نخست ما اجزا را با سازنده خارجی شروع می کنیم و از همان ابتدا با سازندگان داخلی مذاکره می کنیم.
وی در خصوص پلتفرم P700 گفت : از نظر ما عمر این پلتفرم تمام شده است زیرا استاندارد های جدید را نمی تواند پاس کند. ما برای حفظ زنجیره تامین و خطوط تولید این پروژها را تعریف می کنیم تا زمانی که پروژ های جدید ما به ظرفیت بالا برسد در حال حاضر ظرفیت سازی تارا حدود 150 هزار دستگاه است پروژه ری را هم حداکثر بتوانیم طی دو الی سه سال ظرفیت آن را به بالای صد هزار دستگاه برسانیم و در این فاصله مجبور هستیم محصولاتی را داشته باشیم که سبد ما را پر کنند بنابراین برای توسعه P700 برنامه ای نخواهیم داشت .
تارا فیس لیفت در راه است
وی در خصوص برنامه آینده برای تولید تارا فیس لیفت گفت: برای فیس لیفت این خودرو برنامه ای خوبی داریم در فاز مطالعاتی این پروژه هستیم و رو ی فیس لیفت این محصول کار می کنیم پیش بینی ما در برنامه بلند مدت New Upper Body بر روی این محصول پیش بینی می شود. ولی چون زمان بر است یا یک قوای محرکه جدیدی روی خانواده TU اما با مصرف سوخت پایین تر که برای خودرو تارا در نظر داریم بتوانیم مصرف سوخت ان را نیز پایین بیاوریم. ترجیح ما این است که EF را روی P700 نگه داریم و تارا را روی TU حفظ کنیم .
دیدگاه شما چیست؟